kornelgora Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Witam, planuje zakup pedałów i butów do jazdy na gravelu. Głównie jeżdżę po asfalcie ale też w lasy sporadycznie wjeżdżam jak i szutry. Jakie najlepsze pedały i buty polecacie tak do maks 1000 zł. W internecie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi jedni polecają pedały pod szosę a inny typowo mtb i sam już nie wiem co się sprawdzi bo gdybym tylko jeździł po asfalcie to wybór byłby oczywisty. Liczę na wasze rady. Z góry dzięki za pomoc.
Rebeliant86 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Kup trekingowe, to taki złoty środek który przy okazji jest wygodny do chodzenia w razie „W”. Ja kupiłem pare dni temu Vaude ME TVL SKOJ, bardzo fajne buty do gravela. Wada to twardy język na początku który gniecie, ale po 60km jest już prawie nie odczuwalny (rozbił się). Co do pedałow to ja używam zwykłych SPD, platformowe mi się nie podobają. Wybrałem Shimano m540. Zestaw mieści się w budżecie wiec polecam. 🙂
revolta1 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 SPD m520 do tego buty shimano M089. Albo platformy z metalowymi pinami i buty dedykowane np five ten macaskill
Rekomendowane odpowiedzi