Skocz do zawartości

[Hamulec] Avid Elixir 5 RSL- Klamka zbyt późno łapie!

mariuszjwp
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez mariuszjwp,

Rekomendowane odpowiedzi

• Rozwiązanie
Opublikowano

Siemka, od jakiegoś czasu mam posiadam avida w swojej dirtówce, Problem z nim jest taki ze klamka bardzo późno łapie, Hamulec był nie dawno odpowietrzony i wszystko było okej, Po ostatniej sesji na lokalnym single tracku w śniegu, hamulec po umyciu zaczął bardzo późno łapać wcześniej klamka nie dochodziła nawet do połowy a hamulec już łapał. hamulec ma taką samą moc jak wcześniej nie piszczy i normalnie pracuje, tylko klamka łapie bardzo późno mniej więcej w połowie, hamulec cały czas łapie tak samo nawet po chwili jazdy. Co mogę zrobić? czekam na radę bo w dirtówce jest tylko jeden hamulec a przy jakimś manualu jest to bardzo irytujące, nawet głupia jazda po skateparku denerwuje bo mi klamka dłoń przycina. Wczęsniej hamulec był zapowietrzony i nie miał mocy oraz piszczał, po odpowietrzeniu w lokalnym serwisie było okej, po czasie czyli po ostatniej jeździe hamulec zaczął tak pracować i moc jest dalej taka sama. Jeśli potrzebujecie mogę wysłać film jak się zachowuje hamulec. Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź. :D

Opublikowano
9 godzin temu, mariuszjwp napisał:

w lokalnym serwisie

Najlepiej zareklamuj odpowietrznie. Avid'y nie odpowietrzysz sam bez specjalnego zestawu

Opublikowano
22 godziny temu, Accent_Szaj napisał:

Najlepiej zareklamuj odpowietrznie. Avid'y nie odpowietrzysz sam bez specjalnego zestawu

hamulec został dobrze odpowietrzony tylko skonczyły się klocki i to był powód. Musiałem trochę pojeździc zeby zrobiło sie okej :D