Therion7777 Opublikowano 21 Marca 2021 Opublikowano 21 Marca 2021 Dobry. Aktualnie mam TOPEAK Toploader na ramę przy mostku (telefon, batony, klucze, itp.) i TOPEAK Aero Wedge Pack pod siodło (dętka, narzędzia, itd.). Obie to pozostałości po crossie, a teraz przesiadłem się na gravela i ten Toploader zaczął mi jakoś dziwnie przeszkadzać kiedy stoję z rowerem pomiędzy nogami. Zauważyłem też, że obecnie stal się dla mnie za duży, wożę tam praktycznie tylko telefon i klucze, czasem na dłuższą trasę wrzucę jakiegoś batona, którego w sumie mogę wozić na plecach. Szukam więc czegoś naprawdę skromnego na telefon i klucze (klucze niestety dość pękate) i chyba najlepiej pod ramę, co umożliwi szybko dostęp do telefonu. Telefon oczywiście duży 74,5 mm x 161 mm. Najbardziej mi zależy na ochronie telefonu w razie upadku. Toplader ma miękką wyściółkę, która nie rysuje ekrany. Myślałem też o jakiejś torebce na ramę, ale ceny są jakieś chore jak za nieco większe piórniki z cordury i tylko Kierowniczka z jackpacking ma osobną kieszeń na telefon. Ktoś coś? 1
Rekomendowane odpowiedzi