Sosen Opublikowano 20 Marca 2021 Opublikowano 20 Marca 2021 (edytowane) Witam wszystkich Jestem początkującym użytkownikiem zwift i trenażera Wahoo KICKR. Włączam trening zaczynam jechać rozgrzewkę w kadencji ok. 80. Na początku w czasie rozgrzewki jadę z zadaną mocą, ale jak zaczyna wchodzić strefa z wyższą mocą to jadąc w tej samej kadencji nie bardzo wchodzi wyższe obciążenie. Po 2 czy 3 zmianach strefy mocy mam wrażenie że obciążenia wchodzą z opóźnieniem minutowym lub większym. I tak np. kiedy mam jechać 3 minuty 170 w to obciążenie takie załącza się już po tym interwale kiedy mam jechać 120 w. Nie wiem co mam zmienić w ustawieniach. Zaznaczam że tryb ERG mam włączony. Kiedy jadę wyścig wszystko jest w porządku. Chciałbym jeszcze dodać, że kiedy wchodzę w treningi to nie pokazuje mi opcji używania trybu ERG tak jak widziałem to na różnych filmikach. Natomiast w aplikcji Zwift Companion w trakcie treningu ta opcja jest dostępna. Nie wiem czy to jakiś problem z opcjami trenażera, czy w internecie są jeszcze filmiki ze starszą wersją zwift, a teraz już jest automatycznie włączona opcja ERG i dlatego mi jej nie pokazuje. Edytowane 22 Marca 2021 przez Sosen
Rekomendowane odpowiedzi