Skocz do zawartości

Garmin explore - usypianie

wintermute
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez wintermute,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry 
nie wiem czy macie tutaj w zwyczaju odpowiadać pod starymi postami czy tworzyć nowe - W każdym razie ja zdecydowałem się na drugą opcje - jakby zle dajcie znać :) 
Mam takie pytania odnośnie tego odbiornika:

czy Garmin Explore może działać z wyłączonym ekranem?
Chodzi o to by go dało się włączać i wyłączać tylko w razie potrzeby - I nie chodzi mi o podświetlenie na 0% ale wyłączenie. Oczywiście w jakiś prosty sposób a nie dziwacznymi kombinacjami i złożonymi sekwencjami ;)
wiem ze jest przycisk uśpienia – czy można w czasie jazdy urządzenie uśpić tym przyciskiem i np. wzbudzić je w trakcie jazdy aby się zorientować w pozycji?
Czy po wybudzeniu urządzenie będzie znało aktualną pozycje czy dopiero będzie ją ustalać?
No i związane z tym pytanie – czy w takim stanie urządzenie zapisuje ślad czy nie? jest to może w jakiś sposób konfigurowalne?

Druga kwestia - czy jest opcja (w czasie nawigacji) by ekran był wyłączony i aktywował się tylko podczas dojazdu do punktu na trasie (zakręt, zwrot ect)

I jeszcze jedno pytanie – czy  jest możliwość wyświetlania gpx na mapie (przez cały czas) bez nawigowania po nim? Chodzi o to by widzieć slad ale bez włączania funkcji nawigacyjnych.
W starych etrexach było to możliwe ale od tamtego czasu sporo się jednak pozmieniało 😊

Opublikowano

Wiesz, że odpowiedzi na Twoje pytania są w elektronicznej wersji instrukcji obsługi?

Opublikowano

Może ci się to wydać dziwne ale czytałem ja przedtem i jeśli je zadaje to mam ku temu powody. Np takie że na tym forum w innym wątku wyczytałem coś co stało w pewnej że tak powiem sprzeczności z tym co tam wyczytałem.

Wystarczy takie uzasadnienie czy mam się bardziej postarać i napisać esej z cytatami i wyjaśniać swoje motywację? 

Opublikowano
W dniu 15.03.2021 o 20:21, wintermute napisał:

Wystarczy takie uzasadnienie czy mam się bardziej postarać i napisać esej z cytatami i wyjaśniać swoje motywację? 

Śmiechłem :)))

• Rozwiązanie
Opublikowano

tryb oszczędzania baterii: Jest to tryb, w którym wyłącza się ekran, a pomiary GPS oraz pobór informacji z czujników są dokonywane rzadziej. Przekłada się to na niższej dokładności pomiaru prędkości/dystansu itd. Zapis jednak dalej trwa, a pomiary są robione.

tak dla informacji zostawię. I owszem ślad też można wyświetlać na mapie bez konieczności prowadzenia.