Akossik Opublikowano 20 Lutego 2021 Opublikowano 20 Lutego 2021 Jako, że jest to mój pierwszy post na forum chciałbym się przede wszystkim przywitać Ponadto proszę Forumowiczów o radę w kwestii nawigacji z wykorzystaniem na rowerze i sporadycznie podczas górskich trekkingów. Czego potrzebuję: - prowadzenia po śladzie po wgranym wcześniej .gpx (łatwość i szybkość wgrywania również ma znaczenie) - im dłuższy czas na baterii tym lepiej (no właśnie, co lepsze AA, czy wbudowana bateria?) - możliwość wgrania innej mapy niż fabryczna (chyba, że w którymś z podanych jest bardzo dobra mapa) - funkcje treningowe (może po za prędkością i przejechanym dystansem ) mnie zupełnie nie interesują - możliwość obsługi w deszczu - niezawodność - jak zjadę lub zejdę z trasy fajnie, gdyby "umiał" z powrotem mnie do niej doprowadzić (ewentualnie do miejsca, na trasie które wskażę, bo np. w trakcie jazdy znalazłem ciekawe miejsce i tam zjechałem, a z powrotem chciałbym wrócić do trasy, ale już w innym miejscu to, w którym z trasy zjechałem) Nawigację będę przede wszystkim używał do jazdy na rowerze, ale też sporadycznych zimowych wyjść w góry. To pierwsze jest zdecydowanie nadrzędnym celem, ale fajnie byłoby gdyby wybrany model był w stanie poradzić sobie również z drugim zadaniem Pod uwagę na podstawie informacji głównie z tego forum biorę trzy wymienione w tytule modele, proszę o sugestie i wskazówki, który wybrać. Natomiast jeśli znacie coś innego, co spełni wymagania to również chętnie się z tym zapoznam.
Akossik Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor Opublikowano 21 Lutego 2021 Przepraszam, że post pod postem, ale im dłużej rozważam tym większy mętlik. Za dużo urządzeń do wyboru. Zacząłem się zastanawiać, czy na moje potrzeby nie będzie wystarczający, a nawet lepszy (w kolejności od najsensowniejszego moim zdaniem): - LEZYNE Mega C GPS lub Lezyne Mega XL (proszę mnie tylko wyprowadzić z błędu- wystarczy, że wgram trasę do urządzenia i urządzenie już samo prowadzi? czy konieczne jest cały czas połączenie ze smartfonem?) - BRYTON Rider 420E - Wahoo Bolt
Rekomendowane odpowiedzi