Skocz do zawartości

Generator Magnetyczny 1000 w Infinity SAV do e bike zamiast bateri

Karol92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzien Dobry 
Wczoraj znalazłem na internecie generator magnetyczny 1000 w na godzine za 24.99 euro na Amazon.de Jest to budowa prototypu duzego generatora 10 KW 
Egzemplarz demonstracyjny 1 kw Wprowadzony w 2019 na patentach i mozna go kupic ale 10 kw na stronie Infinity Sav .
Kiedys nie mozna było nic takiego miec ani konstruowac bo policja by zabrała i jeszcze ten temat byl by skasowany 
Jest 2021 firma zbudowała i opatentowała generator magnetyczny (Darmowa Energia) sprzedaje ale 5 kw i 10 kw 
A na internecie sprzedaja schemat budowy tego samego ale małego generatora magnetycznego 1 kw (1000 w) do samodzielnego montazu druk 3d (plik do druku 3 d) 
Prosił bym aby nikt nie kasował tego tematu kiedys usuwali a na dzien dzisiejszy jest juz w sprzedazy przez firme Infinity Sav . Wszystko na legalu .

Chciałbym zapytac kogos doswiadczonego mam rower szosowy przerobiony na e Bike silnik 1000 W . Bateria 20 Ah.
Nurtuje mnie ten temat od wczoraj jak bym zamontował taki generator 1 kw jest niewielkich rozmiarow zamiast bateri . 
Wiadomo ze płynoł by prad 1000 w na godzine a silnik z bateri pobiera tyle energi ile potrzebuje czy to 200 W czy 400 W

Czy pod taki generator trzeba by było jakis BMS robic wiadomo ze z mojej bateri 20Ah pobiera maksymalnie 1000 W pod gorke . Na szosie 200 =400 Watow a tu by produkował

Cały czas 1kw energi na godzine .  Niewiem jak by zareagował Sterownik niby mam sterownik 1000w 30 czy 40 amper .
Chciałbym zeby ktos rozwinoł temat technologia od 2019 roku jest 2021 mam rower elektryczny od 2020 roku i problemy z ladowaniem 8 godzin mi sie rower laduje .
Tematu chyba nie trzeba kasowac jak juz mozna cos takiego kupic i jest opatentowane i sprzedawane . 
Kiedys załozyłem taki temat Darmowa energia to byl kasowany . 

https://www.amazon.de/Infinity-Freie-Energie-Generator-selber/dp/3753116416/ref=sr_1_1?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=infinity+sav&qid=1612872062&sr=8-1

Link do amazon schemat budowy małego generatora 1 Kw

x2qa.jpg

Opublikowano

Zbuduj ten generator i powiedz mi jak ci działa :) 

Opublikowano

Tak tylko pomysl fajne by takie cos było w e bajku 
Jezdzisz przez cały dzien 
Własna elektrownia na bagarzniku i trumna 1 kw :) jak cos pryknie to popiol z czlowieka . 
Nieznam sie na elektronice 
Ale zasade znam kiedys montowałem cos takiego ale z dwoch silniczkow elektrycznych 
Z zabawki zdalnie sterowaniej i podłaczyłem do tego mała zarowka 1 w swieciła ale na zołto i słabo 
Zalezy w ktora strone sie kreci to mały silniczek elektryczny generuje prad wystarczy podpiac 1 w zaroweczke i jak sie kreci to swieci
ja podpiełem jeden silniczek do drugiego ale jeden na gorze drugi na dole w przeciwnych kierunkach 
Ze jeden miał wałem ku dołowi drugi miał wałek ku gorze kable pospinałem ze jeden zasilał drugi . Jak zakrecisz mały silniczek w ktoras strone niepamietam czy w lewo czy w prawo to zaroweczka bedzie swiecic Mniejsza oto to rozruchu potrzebna była bateria odpinałem baterie i swiecic zarowka swieciła ale bardzo słabo 
Bo to były takie same silniczki 
ale jak by zainstalowac jeden wiekszy drugi mniejszy to wiekszy by zasilal mniejszy i jakas nadwyzka energi by była Nie branołem w to dalej bo nie znam sie na elektronice 
Kiedys załozyłem temat na elektroda ale został skasowany . Chciałem zeby ktos mi pomogł dobrac odpowiednie moce silniczkow czy tam pradnic ale coz temat został skasowany . I napewno w tamtych latach by policja przyszła i zabrała i niewiadomo co dalej . Jest to stare jak swiat moze ta technologia ma ze 100 lat . 
Tak jak wino czy tyton na wlasny uzytek Niewolno no i dobrze mi to nieprzeszkadza mam prad w gniazdku place za niego mam pradu tyle ile potrzebuje 
Napewno sa jakies powody ze takiego czegos nie wolno . Jak wieczorem sobie podepne ladowarke i rano bede miec juz 100% baterie tez jest spoko 
Ale cos takiego w e bajku by było fajne bo by czlowiek jezdzil od rana do wieczora i w nocy o 3 nad ranem zajechał do garazu a z bateria to wiadomo powrot na wlasnej dwojce . 

Opublikowano

Nieznam sie na elektronice(umiem zmienic tylko zarowka) ale kiedys skonstruowałem z silniczkow elektrycznych takie cos 
Bawiłem sie silniczkami od zdalnie sterowanej zabawki 

SILNICZEK.jpg

Moze Szaj bajk by zrobił odcinek na Temat _Generator Magnetyczny w E Biku prawda czy fałsz Pogromca Mitu
Na allegro mozna zlecic druk 3 D obudowy i innych elementow i płytke tez mzona kupic na allegro tylko schemat trzeba wysłac 
I elektronika ktory polutuje i popodłancza elementy . 
Ja w to nie inwestuje 24.99 euro za schemat niewiadomo czy to prawda ewentualnie druk 3 D i płytka i jeszcze przeciez na płytke trzeba cos włozyc 
Jak Pan Szaj Bajka chciałby zrobic taki odcinek czy to prawda czy Fałsz . 

1.jpg.jpg 2.jpg.jpg 3.jpg.jpg 4.jpg.jpg
Opublikowano

I co dalej nikt nic nie pisze . Buduje ktos cos takiego . Czy to jakis FAKE 

Opublikowano

Tak to jest fake. Praw termodynamiki nie oszukasz. W obwodach będą straty, ruch generatora powoduje wydzielanie się również energii cieplnej = straty, sprawność mechaniczna motorów/generatorów jest zawsze niższa od 1. To po prostu nie ma prawa działać.

Dlatego takie wątki na elektrodzie są kasowane. To nie jest żaden spisek, NWO, rządowe zagrywki. Po prostu fizyka. A ludzie którzy próbują to opchnąć żerują na innych, tyle.

Opublikowano

Gdyby ktoś coś tego typu stworzył to dostałby ze trzy nagrody Nobla w różnych dziedzinach w tym niekoniecznie z zakresu fizyki.. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No dobra, a co z odzyskiwaniem energii przy hamowaniu - jak w F1?

Pewnie przeróbki hamulców byłyby dość znaczne, masa by wzrosła, koszty też ale teoretycznie by działało?

wikipedia:
„Hamowanie rekuperacyjne (hamowanie odzyskowe, hamowanie elektrodynamiczne z odzyskiem energii, KERS – z ang. kinetic energy recovery system) – mechanizm służący do odzyskiwania traconej podczas hamowania energii kinetycznej i zamiany jej na energię elektryczną zamiast cieplnej (która w tym przypadku jest nieużyteczna). System poprawia sprawność energetyczną pojazdu.”

Opublikowano

Oczywiście jak w każdym samochodzie hybrydowym czy elektrycznym - silnik elektryczny który normalnie napędza koła w czasie hamowania staje się generatorem. Te rowery gdzie silnik jest w piaście też mają taki system. Energia kinetyczna podczas hamowania zamieniana jest w elektryczną i gromadzona w aku. Sprawność generatora ze 60%, do tego przetwornice, sam aku, falownik, sionik. W sumie w porywach ze 30% sprawności będzie (czyli 30% energii kinetycznej z wyhamowania będzie można użyć później do do rozpędzania).

• Pomógł 1
Opublikowano
7 godzin temu, vdcmike napisał:

Oczywiście jak w każdym samochodzie hybrydowym czy elektrycznym - silnik elektryczny który normalnie napędza koła w czasie hamowania staje się generatorem. Te rowery gdzie silnik jest w piaście też mają taki system. Energia kinetyczna podczas hamowania zamieniana jest w elektryczną i gromadzona w aku. Sprawność generatora ze 60%, do tego przetwornice, sam aku, falownik, sionik. W sumie w porywach ze 30% sprawności będzie (czyli 30% energii kinetycznej z wyhamowania będzie można użyć później do do rozpędzania).

Dzięki za odpowiedź, oglądam różne oferty na elektryki - takiej informacji nigdzie nie widziałem. Masz może jakiś konkretny przykład?

Opublikowano

Ciężko znależć gdyż ustawodawstwo dot. E-bikeów poszło w nieco inną stronę. Teraz praktycznie wszystkie rowery z silnikami montowanymi centralnie gdzie takiego odzyskiwania przy hamowaniu nie da się zrobić. Z tego powodu np. brakuje klamek hamulcowych które do pewnego momentu podają odpowiedni sygnał do sterownika (ale nie to co jest w chińskich zestawach gdzie jest tylko odcięcie napędu przy hamowaniu) a potem dopiero zaczynają hamować mechanicznie.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

posiadajo jeszsze super rozwiozania jak centryfuga  boiler 20 kw pobur  mocy 200wat na godzine zadne zuzycie opalu  na zasadzie grawitacji

Boiler-11.jpg Boiler-9.jpg Boiler-7.jpg Boiler-10.jpg Boiler-6.jpg
Opublikowano

Perpetum mobile... jak pisałem wyżej - jeśli stworzyliby urządzenie, które wytwarza energię z niczego (czyli oddaje więcej niż się jej włoży w każdej postaci) to mieliby kilka Nobli.

Opublikowano

to nie jest  perpetum mobile to pszetworzenie  pola magnetycznego w energie perpetum  mobile  nieistneje  to sa dwa ruzne pojecia