Teraniz Opublikowano 4 Lutego 2021 Opublikowano 4 Lutego 2021 Cześć Z góry piszę, że pytam na poważnie. W ramach rozbudowy mojej domowej siłowni postanowiłem zakupić używany trenażer. Do trenażera dostałem tylni zacisk, jednak patrząc na śrubę przechodzącą przez moją oponę wydaje mi się, że jest szersza od szerokości zacisku. Oglądając filmiki na YT skierowane bardziej do początkujących zauważyłem, że użytkownicy trenażera mają założony zacisk na tylną oponę. W mój trenażer opona wchodzi bez tego zacisku, jednak boję się, że bez niej rower w trenażerze słabo siedzi i może tę śrubę w jakiś sposób poluzować, tak, że sztywne umocowanie roweru nie będzie już możliwe. Nie wiem czy dobrze mi się wydaje, potrzebuję odpowiedzi na to może głupie pytanie osoby początkującej, a te forum wydaje się idealne aby rozwiać moje wątpliwości. Czy do mojej opony potrzebuję większego tylnego zacisku? Oraz czy używanie trenażera bez zacisku w czymś przeszkadza? Podrzucam zdjęcia jak to wygląda
Nemrod Opublikowano 5 Lutego 2021 Opublikowano 5 Lutego 2021 Jeżeli się trzyma ( a tak wygląda na zdjęciu) to powinno być ok. Ja bym nie cudował i zostawił jak jest. Montaż za pomocą dołączonego szybkozamykacza wiązał by się co najmniej z wymianą piasty/ koła.
Rekomendowane odpowiedzi