Pawko Opublikowano 13 Stycznia 2021 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Witam Posiadam czujnik od MIO CYCLO czujnik prędkości i kadencji ANT+. Problem jest z prędkością w zwift, w ekranie parowania pokazuję 10-15km/h lecz gdy ruszam już w grze to pokazuję, że jadę 1-2 km/h. Wie ktoś dlaczego tak się dzieje?
mareq Opublikowano 14 Stycznia 2021 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Masz wprowadzoną swoją wagę? Może ruszasz pod górę? Zwift nie wyświetla prędkości z jaką się obraca koło tylko z tej prędkości szacuje moc. Na podstawie tej mocy, masy rowerzysty i nachylenia kalkuluje jak byłaby realna prędkość w takich warunkach i ją ci wyświetla.
Pawko Opublikowano 14 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2021 7 godzin temu, mareq napisał: Masz wprowadzoną swoją wagę? Może ruszasz pod górę? Zwift nie wyświetla prędkości z jaką się obraca koło tylko z tej prędkości szacuje moc. Na podstawie tej mocy, masy rowerzysty i nachylenia kalkuluje jak byłaby realna prędkość w takich warunkach i ją ci wyświetla. Tak mam wprowadzoną wagę, ruszam po płaskim. Podłączyłem zegarek Garmin'a do czujnika mio i pokazywał prędkość w okolicach 20-25km/h, później podłączyłem się do zift'a poprzez ANT+ i z taką samą kadencją mam po 2-8 km/h. Wiem, że szacuję moc na podstawie mocy, itd ale bez przesady, żebym nie mógł na zwift wyciągnąć 10km/h.
Rekomendowane odpowiedzi