Skocz do zawartości

HELP! jak połaczyć Elite Novo force ze Zwift'em

venom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Wiem, że wiele tego jest na forum ale u mnie to wzgląda tak, trenażer Elite novo force , do tego chcę dokupić czujnik Misuro B+ ale zwifta mam tylko na telefonie xiaomi redmi 8 pro.

Teraz jak  mam połączyć czujnik z telefonem?? Rozumiem, że przez BT ponieważ nie mam ANT+, dobrze rozumiem?? albo inaczej co muszę dokupić żeby połączyć czujnik, trenażer, i telefon ze Zwift'em przez ANT +??

Z tego co wiem zalecane jest takie właśnie połaczenie.

Bardzo Was prosze o radę/pomoc ponieważ dłużej w ścianę nie dam rady patrzeć ;) 

Opublikowano

Misuro nie przejdzie bo w Zwift musisz podać obwód koła a w misuro jest chyba 98 w ustawieniach apki Elite. Musisz kupić inne czujniki

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Jestem to testach trenażera Novo Force z czujnikiem Misuro+ (mam do grudnia 2019)

Zaczynając od początku masz kilka możliwości trenowania na Zwift w miarę dobrymi wskazaniami mocy:

1. czujnik prędkości i cadencji (sped&cad) zawyżone wartości mocy ok.12% 

2. Misuro B+ na opcji 1 jako spd/cad - Zwift nie ma możliwości wybrać obwód rolki trenażera tylko koła - brak wartości Wat

3. Misuro B+ na opcji 14 opor 4/8 (jeździłem tak kilka miesiecy) niestety błędne wskazania Wat, po podłączeniu miernika mocy Ronde to Misuro przy niskiej moc zaniżało wartości, punkt przecięcia był w okolicy 280W a potem Misuro zawyżało wartości, przy sprintach nawet bardzo.

4. Misuro B+ na opcji 7 opór 3/8(rolka 30mm obwód 94,2mm) - wskazania wat pokrywają się z miernikiem mocy, błąd wartości 2-3%, niestety ograniczone możliwości na sprintach (max ok 1000W), no i jazda w większości na dużym blacie.

5. Jazda z miernikiem mocy :D - najlepsza opcja, lewe ramię kobry z miernikiem od 1300zł

Tutaj masz parametry czujnika Misuro B+:

https://www.elite-it.com/uploads/product/catalog_box_cta_file_en/143/TECHNICAL_SHEET_ELITEMISURO_B__ACCESSORY_ROLLER_SMARTER_TRAINING_2019.pdf

Jeżeli ktoś ma inne pomiary lub testy, proszę o konkrety.

edit:

nie ten link, poniżej prawidłowy:

https://www.shopelite-it.com/uploads/ART/0145106/MANUALE_MISURO_B.pdf

Edytowane przez Zbigniew