Skocz do zawartości

Walizka na rower - co polecacie?

KRL064

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wybieram się w podróż z rowerem  nim pochłonie mnie depresja jesienno-zimowa i tym razem postanowiłem wziąć swój rower.

Poszukuję sprzętu do wynajęcia mam na myśli walizkę może jesteście w stanie polecić konkretny model. Myślę by po wypożyczeniu jeżeli walizka się sprawdzi dokonać zakupu więc im więcej rad w tej materii czy konkretnych wskazań tym lepiej.

Jeżeli dodatkowo macie sprawdzone miejsce do wypożyczenia takiej walizki będę zobowiązany.

Na koniec jeszcze pytanie czy są potrzebne dodatkowe zabezpieczania jak kłódka którą są w stanie otworzyć na lotnisko bez posiadania kluczyka mój znajomy miał kiedyś taką sytuację że rozcięli mu torbę ponieważ miał zablokowane suwaki kodem.

Rower szosa, rozmiar mały 50, 

Opublikowano

Polecam tą i w tym miejscu, bo mają bardzo dobre ceny. Ale pewnie Ci nie po drodze będzie, więc musisz szukać lokalnie. 

https://olimpius.pl/bike-box-ii-walizka-na-rower-wypozyczenie-7dni.html

Ja swoją walizkę zamykałem na kłodkę normalnie i nikt tego później nie otwierał. Pierwsze słyszę o cięciu walizki, to jakiś absurd raczej. 

Walizka rowerowa jest spoko, bo można do niej napakować wszystkie pozostałe ciuchy i nie trzeba płacić za bagaż rejestrowany. Na czas lotu pamiętaj o spuszczeniu powietrza z kół (zmiana ciśnienia i temperatury w luku bagażowym może doprowadzić do wystrzału). Ja co prawda za pierwszym razem tego nie zrobiłem i nic się nie stało, ale lepiej dmuchać na zimne.