Skocz do zawartości

Elite suito - pytania

baropl5@gmail.com

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Ostatnio ze względu na porę roku i sytuację z covidem zacząłem się rozglądać za trenażerem. Wybór padł na elite suito (budżet max 2800 zł). Ze względu na to jakie mamy czasy chciałbym zapytać się ile ten model kosztował gdy dostępność była normalna tzn ile w tym momencie przepłacę. Na jedenej ze stron do nazwy trenażera dodane jest 2021 - czy jest to jakiś inny model i brać właśnie ten czy to nie ma znaczenia? Kolejną rzeczą którą zauważyłem to że zależnie od strony trenażer oferowany jest z kasetą sunrace bądź 105 to również wydaję mi się dziwne. Jak wygląda realizacja ewentualnej naprawy gwarancyjnej w przypadku elite tzn ile trzeba czekać na ewentualną wymianę jeśli coś byłoby nie tak. Czy w danym przedziale  tj. do 2800 w tym momencie znajdę coś ciekawszego ?Z góry dzięki za odpowiedzi/sugestie. 

Pozdrawiam

Edytowane przez baropl5@gmail.com
Opublikowano

Kaseta - chyba nawet na stronie producenta jest napisane, że 105 lub ekwiwalent ale na trenażerze to przeca bez różnicy, liczy się stopniowanie.
Model 2021 to to samo co wcześniej ino pierwsze wypusty miały problem ze źle wyważonym kołem zamachowym. W nowszych ponoć ten problem nie występuje.
Za takie pieniądze albo Suito albo jakaś używka. Albo rolka.

Opublikowano
Godzinę temu, baropl5@gmail.com napisał:

Witam,

Ostatnio ze względu na porę roku i sytuację z covidem zacząłem się rozglądać za trenażerem. Wybór padł na elite suito (budżet max 2800 zł). Ze względu na to jakie mamy czasy chciałbym zapytać się ile ten model kosztował gdy dostępność była normalna tzn ile w tym momencie przepłacę. Na jedenej ze stron do nazwy trenażera dodane jest 2021 - czy jest to jakiś inny model i brać właśnie ten czy to nie ma znaczenia? Kolejną rzeczą którą zauważyłem to że zależnie od strony trenażer oferowany jest z kasetą sunrace bądź 105 to również wydaję mi się dziwne. Jak wygląda realizacja ewentualnej naprawy gwarancyjnej w przypadku elite tzn ile trzeba czekać na ewentualną wymianę jeśli coś byłoby nie tak. Czy w danym przedziale  tj. do 2800 w tym momencie znajdę coś ciekawszego ?Z góry dzięki za odpowiedzi/sugestie. 

Pozdrawiam

Nowe Elite Suito ma 105 na 100% + brak chorób wieku dziecięcego a cena to nie 2800, ale już poniżej 2500 zł. Jeśli masz dodatkowe 600-800 zł, możesz wybrać DIreto XR z pomiarem mocy.

Opublikowano
10 godzin temu, 89neo napisał:

Nowe Elite Suito ma 105 na 100% ...

A skąd masz takie zapewnienia? Według strony producenta jest to 105 lub, jak @Medzamir zauważył, równoważny zamiennik, czyt. Sunrace. By nie być gołosłownym link do strony producenta, sekcja "Plug & Play":
"Suito comes with a pre-installed 11-speed  Shimano® 105 (or equivalent) cassette"

Na innej grupie wiele osób już sygnalizowało zdziwienie po rozpakowaniu trenażera z kasetą Sunrace, tyczy się to zarówno Suito jak i Direto XR.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. Racja na trenarzeże niby nie ma znaczenia kaseta ale jednak niesmak pozostaje . Druga sprawa to gdzie znaleźć ten trenarzer poniżej 2,5k? Najtaniej znalazłem za 2649 (https://sprint-rowery.pl/trenazer-elite-suito-2021?___store=sprint&gclid=CjwKCAjw5p_8BRBUEiwAPpJO6-N0oOm__aDpTqzFQi0J22zWSThSa0sz7BZWU2Usm-VSkCM9GW82MBoChVAQAvD_BwE) ale sklep kompletnie mi nie znany, nie wiem czy legitny. Natomiast na cetrumrowerowe jest za 2749 ale z kasetą sunrace.... 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, m-peter napisał:

To już po polsku zbyt hard, żeby napisać? 🤔

Ja kupowałem ostatnio Direto XR z Biostern https://biostern.abstore.pl/trenazery-i-dodatki-elite-trenazer-suito-podstawka,c63,p4850,pl.html

Swoją drogą, Sprint-Rowery to spory sklep. 

Uhh widzę trafiłem na purystę języka polskiego 😬. Dzięki za pomoc zamawiam z  sprint-rowery.pl  bo się jeszcze okaże że tam wykupią i zostanę z niczym a tak być nie będzie 😃.

Edytowane przez baropl5@gmail.com
Opublikowano

Też kupiłem Direto XR ale z centrum rowerowego, bo Biostern nie miał na stanie. Przepłaciłem ponad 200 zł bo dałem 3330 ale i tak było jeszcze tanio bo teraz to już widzę że ceny lecą mocno do góry - XR za 3549 :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Polecam Biostern - wystarczy wcisnąć "powiadom o dostępności" i (po paru dniach) dostaniesz informację, że jest dostępny (na ogół 1 sztuka) w cenie aktualnej (teraz 3200).