caldo Opublikowano 13 Października 2020 Opublikowano 13 Października 2020 Witam Szajbajki, Stoję przed zakupem pierwszej nawigacji rowerowej. Nie mam w temacie ani grama doświadczenia. Do tej pory tylko klasyczne budżetowe liczniki po kablu. I tutaj moje pytanie, Brytona 860E można kupić trochę poniżej 1300 zł. Czy to dobra opcja? Jeżeli nie to jaką alternatywę byście proponowali?
Rebeliant86 Opublikowano 13 Października 2020 Opublikowano 13 Października 2020 Pierwsze podstawowe pytanie do czego to ma służyć? Typowe nawigowanie - turystyka, czy jednak masz jakieś zapędy treningowe a nawigowanie to dodatek?
caldo Opublikowano 13 Października 2020 Autor Opublikowano 13 Października 2020 Jeżdżę MTB po długiej przerwie. Zapędy treningowe są, nawigacja / planowanie trasy i jazda po śladzie jako dodatek.
Yan Opublikowano 13 Października 2020 Opublikowano 13 Października 2020 Weź pod uwagę Wahoo. Jestem bardzo zadowolony po przesiadce z telefonu. Głównie używam go do nawigowania ale ma duże możliwości podłączenia różnych akcesoriów. Nie jest dotykowy co jest plusem bo nie ma problemu w deszczu czy rękawiczkach. Mam go spiętego ze stravą i komoot. Nie mam porównania do innych nawigacji więc nie powiem Ci czy np Garminem jest lepszy. Bryton w cenie 1300 chyba nie ma czujników więc musisz doliczyć jakieś 200-250 pln. 1
caldo Opublikowano 13 Października 2020 Autor Opublikowano 13 Października 2020 45 minut temu, Yan napisał: Weź pod uwagę Wahoo. Jakiś konkretny model? 45 minut temu, Yan napisał: Bryton w cenie 1300 chyba nie ma czujników więc musisz doliczyć jakieś 200-250 pln. Zakup czujników planuję w przyszłości, a czy bliższej czy dalszej to czas pokaże
Rebeliant86 Opublikowano 13 Października 2020 Opublikowano 13 Października 2020 W tej cenie poszukał bym 530 jeśli ma być do wszystkiego. Wahoo podobno też dobre, ale nie miałem więc nie polecam 1
Yan Opublikowano 13 Października 2020 Opublikowano 13 Października 2020 Z tego co wiem Wahoo ma trzy modele. Mały Bolt, Element większy i większy plus kolorowy Roam. Mam Elementa i jego wielkość jest wystarczając, nie za mała nie za duża. Słyszałem że bolt jest preferowany przez szosowców bo jest mniejszy i lepiej się komponuje z rowerem. Przy założeniu że nawigować miał byś okazjonalnie to duży ekran nie jest konieczny. Jak by się uprzeć to można nawigować na samych wskazówka (podpowiedzi na dole ekranu) ale bywa różnie, czasem możesz wpaść na rozwidlenie z kilkom drogami w jednym kierunki więc lepiej przełączyć na mapę. Jak jeździsz w górach to jest możliwość pokazania profilu ale z tego jeszcze nie korzystałem bo głównie poruszam się po płaskopolsce Jest jedna cecha która może być kontrowersyjna ale to mocno zależy od preferencji. Konfigurować urządzenie jedynie można z poziomu aplikacji na smartfona. Dla mnie był to i nadal jest duży plus bo nie muszę przebijać się przez skompresowane ustawienia na urządzeniu. Oczywiście jakieś podstawowe funkcje są dostępne z poziomu urządzenia ale głownie dotyczą trasy, parowania czy podświetlenia. W praktyce telefon jest potrzebny tylko przy pierwsze konfiguracji a na co dzień jak sparujesz ze Stravą (rejestrator, trasy w płatnej subskrypcji) albo komoot (trasy z jednorazową opłatą) to telefonu nie dotykasz. Raz na rok trzeba odświeżyć połączenie ze stravą a tak zero problemów. Działa z lokalnym wifi 2.4GHz (w domu) więc nie trzeba synchronizować przez telefon ale taka opcja jest też możliwa (np. na wyjeździe). Poszukaj na YT dobrerowery, Janek cały czas na nim jeździ (wersja Bolt, od czasu do czasu początku ujęcia słychać charakterystyczny pisk), zdarza się że o nim wspomni a nawet są jakieś odcinki gdzie o nich mówi. 1
89neo Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 Poczekaj na Black Friday, albo 11.11 u Majfriendów i poluj na 530 1
Rekomendowane odpowiedzi