maciork Opublikowano 13 Października 2020 Opublikowano 13 Października 2020 Cześć wszystkim. Mam pytanie do Was, czy ktoś ma oprogramowanie Tacx Training Software 4? Jestem w posiadaniu t2170 do którego nie dostałem płyty. O ile udało mi się połączyć trenażer z aplikacją na androida to na Desktop App nie wykrywa mi urządzenia po ANT. A może miał ktoś taki problem i udał mu się go rozwiązać?
pecio Opublikowano 13 Października 2020 Opublikowano 13 Października 2020 https://tacx.com/tacx-software-and-apps-downloads/ Dalej już chyba będziesz wiedział co kliknąć , pobrać i zainstalować.
maciork Opublikowano 13 Października 2020 Autor Opublikowano 13 Października 2020 Dzięki. Mam zainstalowane, lecz nie wykrywa mi trenażera, stąd poszukiwania TTS4. Jeżeli jest ktoś kto podłączył taki stary sprzęt do Tacx Desktop App, zacznę podejrzewać uszkodzoną czujkę ANT.
pecio Opublikowano 13 Października 2020 Opublikowano 13 Października 2020 (edytowane) Obstawiam uwalonego dongla ANT+. A stery do dongla wgrały się po włożeniu go do USB ? Edytowane 13 Października 2020 przez pecio
d2s Opublikowano 17 Października 2020 Opublikowano 17 Października 2020 (edytowane) Tacx Desktop APP łączy się z trenażerem tylko i wyłącznie za pomocą bluetooth ponadto ant+ będzie służyło tylko do połączenia dodatkowych urządzeń np czujnik hr itp. Co do TTS 4 to nie ma już wsparcia technicznego do tego oprogramowania i nawet jeśli zainstalujesz TTS4 to nie można go już zaktualizować. Edytowane 17 Października 2020 przez d2s
maciork Opublikowano 19 Października 2020 Autor Opublikowano 19 Października 2020 Czujka ant jest raczej ok, windows informuje o jej podłączeniu, a w TDA ikona jest na zielono. Dziś sprawdziłem na innym kompie i też nie działa. Czy jest ktoś kto miał taki trenażer i mu działał na TDA?
pinok Opublikowano 20 Października 2020 Opublikowano 20 Października 2020 Zainstaluj Zwifta, albo Rouvy i będziesz wiedział na 100% czy trenażer się łączy z kompem. U mnie na jendym kompie TDA działa normalnie na innym nie potrafi sterować obciążeniem tylko odczytuje dane z czujników, generalnie słaba ta apka jest. Inne programy działają bez problemów.
d2s Opublikowano 27 Października 2020 Opublikowano 27 Października 2020 (edytowane) Możesz zrobić jeszcze jeden test. Pobierz na telefon aplikację Tacx utylity i sprawdź czy za pomocą tej aplikacji możesz połączyć się z trenażerem poprzez bluetooth. Aplikacja ta służy do aktualizowania oprogramowania w trenażerach Tacx. Ja osobiście miałem taki sam trenażer co ty i niestety się popsuł. Na początku się zawieszał, czasami wyłączał się jedne czujnik (kadencja) aż w końcu przestał się łączyć z TTS4. Edytowane 27 Października 2020 przez d2s
Rekomendowane odpowiedzi