Skocz do zawartości

Open Road

Medzamir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejny serwis dzięki któremu minuty w jaskini cierpienia nie będą katorgą. Przynajmniej z założenia a założenie jest takie, że wszystkie filmy z tras kręcone są przez profesjonalna ekipę. Póki co całość jest w fazie beta ale po dwóch sesjach nie mogę powiedzieć złego słowa o działaniu, nachylenie działa bardzo dobrze. Interfejs dość prosty, mnie brakuje możliwości poukładania sobie kolejności wyświetlanych funkcji podczas jazdy. Co prawda monit, że można pojawia się ale w setupie nic nie ma.

Na chwilę obecną jest już dość sporo tras, najwięcej chyba z Francji a na tapetę wzięli sobie Pireneje ale są to tylko trasy. Żadnego ścigania, coś jak Bigringvr (z moim zdaniem ładniejszym interfejsem) ale bez możliwości przeprowadzenia treningu nie wiadomo czy ktoś gdzieś jest ktoś na trasie a te z kolei trzeba przed jazdą pobrać na dysk. I tu ukłon dla posiadaczy limitu gigsów - można wybrać słabszą jakość.

Póki co haracz za użytkowanie wynosi całe ZERO jakiejkolwiek waluty więc jak ktoś chce przycebulić na maksa to jest to niebywała okazja.

https://cms.bikethe.world/

Opublikowano

Wow, dzięki za info o tym.
W opisie zauważyłem, że przewidują opcję podłączenia rowerków stacjonarnych. Nie wiesz czy ten program obsługuje USB? Mam rower spinningowy Kettler Ergorace i używam go z Rouvy. Jest doskonały ale mocno ceny podnieśli. To byłaby ciekawa alternatywa. Sam bym sprawdził ale jestem na wyjeździe przez kilka tygodni jedynie z tabletem i nie mam możliwości sprawdzenia na PC.

Opublikowano
17 godzin temu, benmal napisał:

. Nie wiesz czy ten program obsługuje USB?

Do USB zapodaj "dongla" z odbiornikiem ANT+ i powinno hulać.  Tylko jeszcze pytanie czy ten stacjonarny też "głosi " po ANT+ ?

Opublikowano

No właśnie, niestety nie. Szukałem jakichś dongli podłączanych do rowerów stacjonarnych żeby móc używać choćby ze Zwiftem. Widziałem takiego dongla do ergometrów wioślarskich ale na stacjonarne rowerki jeszcze nikt nie zrobił nic podobnego.

Opublikowano

Właśnie objezdzalem Nową Zelandię.

Bardzo mi się podoba ten program w porównaniu z Rouvy za:
-widok pierwszoosobowy
-cenę
-ciekawe trasy

Minusy póki co:
-brak obsługi bt (mam taki pas HR)
-jakby chwilowe lagi w przypływie danych między programem, a trenażerze (dużo gorzej to wyglada na Rouvy, a na Zwift nic się nie dzieje)

Generalnie warto sprawdzić. Darmowe

• Lubię to! 1
Opublikowano

Przecież w Rouvy też jest widok zza kiery. Co do tras to w OR wydają mi się lepszej jakości, bardziej płynne tak jak w BigRingVR.

A jak z pogodą :)  na Nowej Zelandii? W Rouvy sporo tras jest z zachmurzonym niebem, ja rozumiem w UK czy Norwegii ale tam są przynajmniej widoki a to co ostatnio jechałem w Kolumbii to nie dość, że flaki z olejem to jeszcze bez słońca a nie tego oczekuję kręcąc w piwnicy. A trasa firmowa a nie kręcona telefonem. W OR zaliczyłem jedną w słonecznej Italii a druga w Japonii - niebo częściowo zachmurzone i film momentami aż "przepalony" ale przynajmniej nie depresyjne.