Skocz do zawartości

B twin in ride 300 - zrobienie interaktywnego

miszka87

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam pytanie jak zrobić z niego interaktywny trenażer? Da się? Są jakieś czujniki do niego w decathlon ale obecnie nie dostępne. W rowerze mam zainstalowane czujniki kadencji i prędkości do bezprzewodowego licznika.

Opublikowano

Interaktywnego nie da się. Ale smart z CZUJNIKAMI, które masz tak. Oczywiście pod warunkiem, że są to czujniki BT lub ANT+.

Opublikowano

Tak dokładnie są i działają na bt i ant . Co musiał bym nabyć? antene ant + ? i aplikacje na laptopie?

Opublikowano

Interaktywny oznacza również aktywność zwrotną czyli sterowanie oporem trenażera przez aplikację, tego w tym przypadku nie da się osiągnąć.

Opublikowano

Antena ANT+ lub BT jeśli laptop nie ma wbudowanego. Przy czym ANT+ bardziej popularne ale do poprawnego działania potrzebuje być dość blisko czujników więc przedłużka nieodzowna. Z BT nie ma tego problemu.

Opublikowano

Pasek tętna antena ANT i w drogę. Nie wiem czy Swift ma ten model trenazera. Jeśli tak, posłowie Ci jak ustawić opór itd, żebym go skalibrować. Jeśli jednak zacznie się wirtualny podjazd, algorytm obniży Twoją prędkość. Opór na trenażerze się nie zmieni.