Skocz do zawartości

Błotnik na tył do gravela

CorvusCorax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, potrzebuję jakiś sprytny błotnik do koła 28 z opcją szybkiego montażu/demontażu. Na chwilę obecną znalazłem SKS błotnik tylny X-TRA-DRY XL, ale wydaje się dosyć duży i długi i nie wiem, czy nie będzie wkurzał wyglądem :P Polecicie coś?

Opublikowano

Mam sks xtra dry. Jest spoko. Montaż szybki i do tej pory niezawodny.  Moim zdaniem do gravela nie będzie pasował niestety . Jest szeroki,  mam pod nim oponę 2,35cala. 

20201005_134939.jpg

Jakoś się obróciło. 

Opublikowano

Hmm... chyba nikt nie korzysta z błotników :) Ostatecznie kupiłem zestaw SKS S-Blade i S-Board. Niby są tylko do opony 38mm, ale myślę, że ogarną też 40mm :) Poza tym wyglądają minimalistycznie i mają szybki montaż. Jak ktoś będzie ciekaw to podzielę się później opinią.

Opublikowano

Ja w przełajce montuje gdy jest mokro SKS Speedrocker. Po pierwszym założeniu i ustawieniu kolejny montaż/demontaż zajmuje może 2 minuty.

U mnie współpracują z oponami 40c i nieco szersze też jeszcze ogarną.

Opublikowano

W ogóle ich nie naklejałem. Zobaczę jak nie wyrzuciłem to może znajdę.

Opublikowano

Nie trzeba. Mi tylny błotnik porysował podsiodłową, bo tam nic nie dałem. Myślę że jak nie dostanie się syf pod resztę punktów, to nic się nie będzie działo.

Opublikowano

Dzisiaj przetestowałem SKS S-Blade. Jest bardzo OK.

IMG_20201014_161652750~2.jpg IMG_20201014_161702085.jpg
  • Lubię to! 1
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Doberek, dorzucę swoje 3 grosze, a w zasadzie 1 błotnik.

Sąsiad pożyczył mi swój stary, lekko wygięty, SKS X-Blade, więc przyłożyłem, założyłem i pojechałem. Nie było bardzo mokro, szuter na wałach lekko wilgotny, ale nawet po takim potrafiło mnie nieźle ochlapać, a tu czysto. Asfalt suchy, więc jak to wygląda na mokrej drodze to nie mam odpowiedzi. Nie podoba mi się mocowanie, ale nie przykładałem się jakoś strasznie do szukania przyczyny, bo to przecież pożyczony błotnik, ale w necie widziałem kilka opinii, że może się przesuwać w poziomie. Na 50 km gravelowania nic mi się nie przesunęło przy pierwszym byle jakim montażu.

Dziś zamówię chyba SKS Speedrocker i zobaczymy co dalej.

IMG_20210320_142739.jpg IMG_20210320_142810.jpg IMG_20210320_142821.jpg