CorvusCorax Opublikowano 5 Października 2020 Opublikowano 5 Października 2020 Hej, potrzebuję jakiś sprytny błotnik do koła 28 z opcją szybkiego montażu/demontażu. Na chwilę obecną znalazłem SKS błotnik tylny X-TRA-DRY XL, ale wydaje się dosyć duży i długi i nie wiem, czy nie będzie wkurzał wyglądem Polecicie coś?
elmapeto Opublikowano 5 Października 2020 Opublikowano 5 Października 2020 Mam sks xtra dry. Jest spoko. Montaż szybki i do tej pory niezawodny. Moim zdaniem do gravela nie będzie pasował niestety . Jest szeroki, mam pod nim oponę 2,35cala. Jakoś się obróciło.
CorvusCorax Opublikowano 6 Października 2020 Autor Opublikowano 6 Października 2020 Hmm... chyba nikt nie korzysta z błotników Ostatecznie kupiłem zestaw SKS S-Blade i S-Board. Niby są tylko do opony 38mm, ale myślę, że ogarną też 40mm Poza tym wyglądają minimalistycznie i mają szybki montaż. Jak ktoś będzie ciekaw to podzielę się później opinią.
Nemrod Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 Ja w przełajce montuje gdy jest mokro SKS Speedrocker. Po pierwszym założeniu i ustawieniu kolejny montaż/demontaż zajmuje może 2 minuty. U mnie współpracują z oponami 40c i nieco szersze też jeszcze ogarną.
nctrns Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 @Nemrod a masz do tego naklejki ochronne? Te co były w zestawie mi się "zużyły" po zimie.
Nemrod Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 W ogóle ich nie naklejałem. Zobaczę jak nie wyrzuciłem to może znajdę.
nctrns Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 Nie trzeba. Mi tylny błotnik porysował podsiodłową, bo tam nic nie dałem. Myślę że jak nie dostanie się syf pod resztę punktów, to nic się nie będzie działo.
CorvusCorax Opublikowano 14 Października 2020 Autor Opublikowano 14 Października 2020 Dzisiaj przetestowałem SKS S-Blade. Jest bardzo OK. 1
Therion7777 Opublikowano 21 Marca 2021 Opublikowano 21 Marca 2021 Doberek, dorzucę swoje 3 grosze, a w zasadzie 1 błotnik. Sąsiad pożyczył mi swój stary, lekko wygięty, SKS X-Blade, więc przyłożyłem, założyłem i pojechałem. Nie było bardzo mokro, szuter na wałach lekko wilgotny, ale nawet po takim potrafiło mnie nieźle ochlapać, a tu czysto. Asfalt suchy, więc jak to wygląda na mokrej drodze to nie mam odpowiedzi. Nie podoba mi się mocowanie, ale nie przykładałem się jakoś strasznie do szukania przyczyny, bo to przecież pożyczony błotnik, ale w necie widziałem kilka opinii, że może się przesuwać w poziomie. Na 50 km gravelowania nic mi się nie przesunęło przy pierwszym byle jakim montażu. Dziś zamówię chyba SKS Speedrocker i zobaczymy co dalej.
Rekomendowane odpowiedzi