amrest Opublikowano 20 Września 2020 Opublikowano 20 Września 2020 Hej, Niedawno byłem na ścieżkach w okolicy Novego Mesta pod Smrkiem. Świetne miejsce. Trasę wziąłem stąd: https://swieradowzdroj.pl/2219-swieradowzdroj-singletrek-pod-smrkem GPX wrzuciłem do Garmina Oregon 650. Niestety z tego co zauważyłem nie ma on opcji pipczenia przy zbliżaniu się do zakrętu (funkcja ta działa jedynie chyba w przypadku trasy wyrysowanej przez urządzenie). Brak informacji dźwiękowych w zasadzie dyskwalifikuje dla mnie takie rozwiązanie. Chciałbym skupić się w pełni na jeździe, bez upewniania się przy każdym rozwidleniu czy jadę zgodnie z zaplanowaną trasą a wślepianie się w ekran podczas jazdy to proszenie się o sprawdzenie skuteczności kasu ;). Z tego względu kolega zabrał Mio 215, pod względem informacji dźwiękowych to urządzenie sprawuje się bardzo dobrze. Minusem jest stosunkowo krótko trzymająca bateria i wyświetlacz niezbyt czytelny w mocnym słońcu. Czy możecie polecić urządzenie, które będzie dźwiękami informowało o zbliżaniu się do zakrętów na podstawie śladu GPX? Może być to patent oparty również o smartfon, może włączałby ekran przed zakrętem wraz z dźwiękiem? Byłym wdzięczny za sugestie i podpowiedzi Rafał
Rekomendowane odpowiedzi