ilybike Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 Cześć, Jakis czas temu zauwazylem zauważyłem, że w okolicach 2-6 biegu podczas jazdy słychać takie charakterystyczne chrupanie. Łancuch na początku nie wchodzi idealnie na zęby kasety/korby i dopiero po chwili z siłą opada gdy zęby go nakierują i obijając się tworząc własnie ten charakterystyczny dzwięk. Przekos łancucha jest okej, bo mając na 12 biegu gdzie przekos jest najwiekszy nie ma hałasu. Wózek był też robiony więc on raczej też nie jest problemem przerzutka XT M8100 naped 1x12 lancuch KMC x12
Accent_Szaj Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 6 minut temu, ilybike napisał: lancuch KMC x12 Pożycz od kogoś łańcuch. Jak daleko masz przerzutke od największej koronki? Ja mam tak. Zacznij od najbardziej oczywistych. Jak przesmarowanie linki.
ilybike Opublikowano 16 Września 2020 Autor Opublikowano 16 Września 2020 32 minuty temu, Accent_Szaj napisał: Pożycz od kogoś łańcuch. Na koncówke sezonu jeszcze się nada Przerzutka nie ociera o kasete, jest w dobrej odległosci, a linki w zasadzie były niedawno smarowane przy 1 serwisie, rower ma zaledwie 200km przebiegu
Accent_Szaj Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 4 minuty temu, ilybike napisał: 200km przebiegu Jak na gwarancji,to niech się serwis martwi
lordmoon Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 Jeśli masz ramę full, to możesz mieć zbyt krótki pancerz i podczas pracy wachacza linka od przerzutki się napina.
Rekomendowane odpowiedzi