panda86 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 (edytowane) Dzień dobry, chciałem skorzystać z Waszej wiedzy i doświadczenia. Aktualnie mam stary licznik sigmy, który chciałem wymienić na nowszy, mianowicie model 14.16. Niestety naczytałem się o problemach i daremnej aplikacji.. Jeżdżę rekreacyjnie, żadne treningi. Bardziej chodzi o podgląd tego ile km zrobiłem na danej wycieczce rowerowej, ogólny zasięg na danym rowerze, czy utrzymuje równa kadencję itd. W przyszłości być może dojdzie pas HR i będe brał większy wzgląd na parametry - być może Interesują mnie funkcje takie jak właśnie posiada Sigma 14.16, z tym że poszedł bym w firmę która ma dobrze ogarnięta apke na androida, bo nie chce mi się latać do kompa czy coś. Dodatkowo zakupiłem czujnik prędkości oraz kadencji firmy IGPSport (przepraszam, pomyliłem i napisałem że mam Magene - nie mam, ale jeżeli oba działają na protokole ANT+ to chyba nie ma to większego znaczenia?), chciałem mieć to zgrane ze smartfonem ale jeszcze nie do końca ogarniam Oruxmaps, nie do końca jest to ukończony projekt i nie koniecznie chce za każdym razem kiedy wsiadam na rower montować telefon. A licznik sobie będzie, wsiadam, jadę i każdy km jest zaliczony Czy owe liczniki mogę wykorzystać do jakiegoś licznika i co byście mi polecili? Edytowane 12 Września 2020 przez panda86 Zmiana założeń. Poprawiony temat.
IOO Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Bryton, w zasadzie to nawet ride 10 powinien wystarczyc, a jak kadencją i HR to jak dobrze pamiętam już ride 15 to ogarnia.
Merappi Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Bryton Rider 15 ogarnie wszystko , chyba najtańsza możliwa opcja . Jedyny minus to sprawa parowania , ale może to być tylko mój przypadek , przy współpracy z kadencją i HR od wahoo muszę parować przed każdą jazdą , niby to tylko 2 minuty ale jednak jest dość upierdliwe .
panda86 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2020 (edytowane) Po przeczytaniu kilku różnych tematów, zamiast ów wybranej Sigmy 14.16 pomyślałem o Cateye Padrone Smart+. Nie tyle interesuje mnie najtańsze rozwiązanie co po prostu spełniające moje oczekiwania. Biorę pod uwagę również pozbycie się czujników i zakup właśnie jakiegoś zestawu, bądź licznika który można rozbudować. Dalej jednak ma to być licznik a nie komputerek... Bo ostatecznie i tak chce zastosować mój drugi telefon (Xiaomi Note 4) jako nawigacje rowerową. Edit: Po kilku dniach spędzonych na szukaniu i czytaniu dowiedziałem się że cateye miewa problemy ze stabilnością w niższych temp oraz bateria trzyma krótko.. Może raz jeszcze napiszę na czym mi zależy, nie chce się upierać przy żadnej firmie, tylko opiniach od osób które przerobiły już nie jeden licznik w swoim życiu i mogą się wypowiedzieć co do jego jakości. Sprzęt którego szukam ma być markowy, półka w zasadzie obojętna, kwota do jakiej bym się chciał zmieścić to 500-600zl (jak będę w stanie wyrwać licznik za 200-300zl też się nie pogniewam), przy czym wiadomo im taniej tym lepiej zostanie na inne potrzebne akcesy. Biorę pod uwagę liczniki używane, zabdane. Funkcje, oprócz tych najbardziej standardowych jak prędkość i dystans: Duży, czytelny wyświetlacz Kadencja Prędkość dokładna, (najlepiej z czujników, nie GPS) Mile widziana: temperatura / podświetlenie / ładowanie z powerbanka /personalizowany ekran Totalnie nie zależy mi na nawigacji i na to przeznaczony mam telefon. Edytowane 12 Września 2020 przez panda86 Zmiana założeń.
Rekomendowane odpowiedzi