Skocz do zawartości

Jaki trenażer będzie pasowac do ....

Airandile

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chce kupić trenażer ale mam duży problem ponieważ mało co wiem na ich temat, a chciałbym wybrać odpowiedni dla mnie i przede wszystkim taki, który będzie kompatybilny z moim rowerem i całą resztą gadżetów, które posiadam.

W pierwszej kolejności zacznę od tego co mam i z czym powinien działać trenażer :

- Kross Vento 4.0 2020r. z sztywnymi osiami

- Czujnik prędkości Wahoo

- Czujnik kadencji Wahoo

- Wahoo Element Bolt

- Czujnik tętna Polar

Druga sprawa do czego jest mi potrzebny:

- do utrzymania formy i spalania zbędnych kalorii poza sezonem czyli od jesieni do wiosny

- trenuje tylko amatorsko i dla samego siebie chociaż nie wykluczam chęci przygotowania się do jakiegoś triatlonu w przyszłości

- fajnie jakby dało się to wszystko połączyć ze zwift ( zawsze ciekawsze to niż normalne kręcenie w pokoju )

- nie chciał bym wydawać fortuny ( czym taniej tym lepiej ;)  ) ale jeśli jest spora różnica w ogólnym wykonaniu i niezawodności do na pewno wybiorę ten droższy sprzęt

- kwota na zakup do 2000 zł ale jak coś można zwiększyć trochę :) 

Opublikowano

Za niecałe 2000 możesz mieć Elite Turno Misuro B+ ale jeśli jest to dla ciebie za wiele to model Qubo Power Mag też jest spoko, tylko będziesz musiał dokupić adapter do sztywnej osi. Szedłbym jednak w trenażer direct mount bo wrażenia z jazdy są dużo lepsze. 

• Pomógł 1
Opublikowano

Wielkie dzięki 

rozumiem że do elitę nie trzeba nic dokupywać by założyć rower z sztywnymi osiami ?

Opublikowano

Chyba jedynie dodatkową kasetę jeśli ta dostarczana z trenażerem nie pasuje do twojej grupy sprzętowej.