mike_cz Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 (edytowane) Czołem, Po urodzinach stałem się szczęśliwym (to się okaże) posiadaczem lezyne super GPS. Zgodnie z sugestiami z forum i internetów, od razu dołożyłem speed/Cadence flow sensor. Po konfiguracji i ustawieniu rozmiaru koła, pełen entuzjazmu wyruszyłem na testy.... Kadencja i HR spoko. Wydawało mi się że szybciej kręcę 😂😂 Wyszła mi średnia ~80obr/min. Problem mam z prędkością która jest mocno zawyżona i niestabilna. Licznik pokazywał 48, 50,nawet 60+ podczas gdy jadący obok kolega miał <30. I przez cały czas prędkość zmienia się z bardzo wysokiej na b.niską. zresztą na tym samym dystansie, do tej pory średnia mi wychodziła ~21 a w lezyne 38 co nie jest możliwe. Koła mam 26x2.25 czyli wg tabeli lezyne i wg pomiarów linijka - 211,5cm i tak też ustawiłem. Co może być nie tak? Pomożecie? Update: sprawdzałem przed chwilą w garażu (bez GPS) za to z bikegear calc. i wychodzi że licznik pokazuje stabilną prędkość praktycznie zgodną z wyliczeniami kalkulatora. Czy to możliwe żeby GPS wprowadzał jakieś zakłócenia? Edytowane 11 Sierpnia 2020 przez mike_cz
mike_cz Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Temat do zamknięcia. Czujnik prędkości był kilka mm za daleko od magnesu i pomimo że dioda kontrolna zapalała się to glupial przy pomiarze.
Rekomendowane odpowiedzi