Konrad.w Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Moderowany przez PrzeLuka: Polska pisownia kolegi nie obowiązuje? Poprawiłem. Cześć. Mam pytanie odnośnie regulacji przerzutki ZEE. Nie wchodzi mi na 1 (najlżejszy bieg) i generalnie zmienianie na lżejsze jest dosyć problematyczne, bo czasami się nie zmienia albo trzeba użyć dużo siły. Próbowałem regulować na śrubkach high i low lecz nic to nie dało. Wie ktoś jak to naprawić?
seraph Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Śrubki H i L nie są od regulacji tylko od ustawiania zakresu ruchu przerzutki, ale jakbyś obejrzał lub przeczytał jakikolwiek poradnik to byś to wiedział, a tak to kręciłeś nimi bez sensu spodziewając się cudu. I jak mamy Ci teraz pomóc jak chcesz żebyśmy Cię poprowadzili za łapkę krok po kroku zamiast poradzić i usunąć błąd rozumowania? Przerzutkę masz dobrze dobraną do kasety? Może masz wersję DH do za dużej zębatki? Linki i pancerze są w dobrym stanie? Ogólnie wszystko zmienia się poprawnie tylko ciężko? Nie wkręciłeś za mocno śruby L i nie zablokowałeś najlżejszego biegu?
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Jak kaseta i jaka wersją tej ZEE? Śrubę B regulowałeś (czyli odległość górnego kółeczka przerzutki od największej korony)?
Konrad.w Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Kaseta 10 rzędowa i ZEE w wersji fr wszystko w dobrym stanie, a czasami po prostu się nie zmienia Ale tylko w dół. A nie wchodziło na 1 przed regulacją
vdcmike Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 (edytowane) Przede wszystkim zacząć od sprawdzenia czy prosty wózek i hak. Druga sprawa pancerz(e) i linka, jak mają więcej niż 2 wiosny - wymienić (tylko na przyzwoite jakieś a nie tani chłam czy drogie kolorowe błyskotki). Zakres przerzutki proponuję ustawiać bez zapiętej linki. Po zapięciu linki trzeba zwykle skorygować nieco jej naciąg (baryłka przy manetce) i ew. koretka oddalenia kółka prowadzącego od kasety na największej koronce. Jak kręciłeś wszystkimi śrubami na ślepo to będziesz miał nieco więcej zabawy . Edytowane 5 Sierpnia 2020 przez vdcmike
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, Konrad.w napisał: Kaseta 10 rzędowa Jaka 10rzędowa?
Rekomendowane odpowiedzi