Skocz do zawartości

Mio cyclo 215 czy garmin eTrex Touch 25

Nikodemos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co kupić i czy w eTrex mogę wpisać adres i jechać a w mio jak wpisze adres i mam trasę czy mogę ją powiększać i zmniejszać? Jak ktoś miał/testował tylko jedeną z tych nawigacji to też proszę o opinię na temat jej. 

Edytowane przez Nikodemos
Opublikowano (edytowane)

Niestety swego czasu zakupiłem MIO Cyclo 215 i powiem Ci jedno- 6 razy byla na serwisie, teraz jestem na etapie walki ze sklepem o zwrot kasy tytułem rękojmi(800 zł). Nigdy więcej jakiegokolwiek sprzetu tej firmy nie kupię !!! Notorycznie się zwiesza błędnie wskazuje navi.Więc odpowiedź moją znasz ...Obecnie mam Garmin 530

Edytowane przez Karaseusz
  • Lubię to! 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Karaseusz napisał:

Niestety swego czasu zakupiłem MIO Cyclo 215 i powiem Ci jedno- 6 razy byla na serwisie, teraz jestem na etapie walki ze sklepem o zwrot kasy tytułem rękojmi(800 zł). Nigdy więcej jakiegokolwiek sprzetu tej firmy nie kupię !!! Notorycznie się zwiesza błędnie wskazuje navi.Więc odpowiedź moją znasz ...Obecnie mam Garmin 530

A może to przypadkowy model wadliwy ten 1 na 1000 bo wiele osób sobie chwali 

Opublikowano
Godzinę temu, Nikodemos napisał:

A może to przypadkowy model wadliwy ten 1 na 1000 bo wiele osób sobie chwali 

Spoko, może... - tylko życzę Ci abyś nie był tym 2 na 2000 😎

• Pomógł 1
Opublikowano
29 minut temu, Karaseusz napisał:

Zawsze można oddać jak wadliwy byle obsługa była ok. A ty gdzie go kupowałeś i jak z tym oddaniem pieniędzy? 

32 minuty temu, Karaseusz napisał:

A może jest coś podobnego w tej cenie zależy mi na tym a bym mógł wpisać adres i tak jak jest w mio wybrać jakimi trasami ma mnie prowadzić chodzi mi oto np drogi rowerowe unikaj zezwalaj albo preferuj 

Bo w eTrex Touch 25 chyba nie mogę wybrać jaką trasę chce 

Opublikowano
9 godzin temu, Nikodemos napisał:

Zawsze można oddać jak wadliwy byle obsługa była ok. A ty gdzie go kupowałeś i jak z tym oddaniem pieniędzy? 

A może jest coś podobnego w tej cenie zależy mi na tym a bym mógł wpisać adres i tak jak jest w mio wybrać jakimi trasami ma mnie prowadzić chodzi mi oto np drogi rowerowe unikaj zezwalaj albo preferuj 

Bo w eTrex Touch 25 chyba nie mogę wybrać jaką trasę chce 

Dlaczego uwziąłeś się na tą cenę ? Ktoś kiedyś mi coś mądrego powiedział i staram się tego trzymać i jak widać po moim przypadku z MIO się sprawdza - "jesteśmy za biedni na tanie rzeczy". Dla wiadomości- jestem osobą prywatną nie związaną w żaden sposób z jakąkolwiek z firm. Po prostu widzę że masz podobny dylemat jaki ja kiedyś miałem - Twoja oczywiście sprawa co kupisz - być może będziesz zadowolony - ja odpowiadając na Twoje pierwotne pytanie stwierdzam tak jak wcześniej - MIO - odradzam.

Opublikowano
53 minuty temu, Karaseusz napisał:

Dlaczego uwziąłeś się na tą cenę ? Ktoś kiedyś mi coś mądrego powiedział i staram się tego trzymać i jak widać po moim przypadku z MIO się sprawdza - "jesteśmy za biedni na tanie rzeczy". Dla wiadomości- jestem osobą prywatną nie związaną w żaden sposób z jakąkolwiek z firm. Po prostu widzę że masz podobny dylemat jaki ja kiedyś miałem - Twoja oczywiście sprawa co kupisz - być może będziesz zadowolony - ja odpowiadając na Twoje pierwotne pytanie stwierdzam tak jak wcześniej - MIO - odradzam.

Chodzę do podstawówki i dużo kieszonkowego nie dostaje więc za nim uzbieram na jakiegoś lepszego garmina to zajmie prawie rok a ja chciałbym mieć jakąś nawigację jak jadę sobie z kolegami poza moje małe miasto aby się nie zgubić a narazie za bardzo sobie nie pojeżdżę jak nie będę wiedzieć jak wrócić. 

A polecisz coś jeszcze w tej cenie poza tym eTrex Touch 25 

Opublikowano

@Nikodemos stanowczo odradzam MIO. Miałem jakiś czas MIO Cyclo 305, bez polskich map - nie były mi potrzebne. Samo urządzenie to jakiś dramat. Ciągłe problemy z błędem, którego nikt nie umie rozwiązać a on się pojawia i w najtańszych urządzeniach jak i topowych. Problemy z zawieszaniem urządzenia. Wiele razy urządzenie potrafiło się nagle zamrozić podczas jazdy. Dopiero po kilku, kilkunastu lub kilkudziesięcioleciu kilometrach to zauważałem. Kilka razy zamroziło się do tego stopnia, że trzeba było czekać aż bateria samoistnie zostanie rozładowana. Kolejna rzecz to bateria - dramat. 6h to maks. 6h jazdy to zaledwie ok. 130 km. Wszędzie trzeba było wozić powerbank. Sprzedałem to i poczułem ulgę.

Teraz używam Sigmy Rox 11.0 - to jest jednak inna liga urządzenia które Ciebie nie będzie interesowało.

Stanowczo odradzam urządzeń jak MIO Cyclo.

• Pomógł 1
Opublikowano

Dobra to mio nie ale coś jeszcze w cenie do 700/800zl?

Opublikowano
1 minutę temu, Nikodemos napisał:

Dobra to mio nie ale coś jeszcze w cenie do 700/800zl?

Bryton i Lezyne. Urządzenia zdecydowanie lepszej jakości jak Mio. One też mają wady - polecam przejrzeć wątki na forum i przeanalizować. Są jednak zdecydowanie lepszym wyborem niż Mio.

Opublikowano
5 minut temu, craroce napisał:

Bryton i Lezyne. Urządzenia zdecydowanie lepszej jakości jak Mio. One też mają wady - polecam przejrzeć wątki na forum i przeanalizować. Są jednak zdecydowanie lepszym wyborem niż Mio.

Dzięki 

Opublikowano

@NikodemosNie kupuj żadnej dedykowanej nawigacji, tym bardziej jak cienko z kasą.

Kup uchwyt do smartfona za 50zł (GUB G85) , zainstaluj Locus pro, Osmand, nawet jakbyś zapłacił za Komoot (cały świat 150zł) to i tak jest kilkukrotnie taniej niż za specjalne nawigacje, które nie umywają się do powyższych aplikacji.

PS. mam Garmina i Mio ale jako nawigacja lepszy smartfon.

• Lubię to! 1
Opublikowano
2 godziny temu, pinok napisał:

@NikodemosNie kupuj żadnej dedykowanej nawigacji, tym bardziej jak cienko z kasą.

Kup uchwyt do smartfona za 50zł (GUB G85) , zainstaluj Locus pro, Osmand, nawet jakbyś zapłacił za Komoot (cały świat 150zł) to i tak jest kilkukrotnie taniej niż za specjalne nawigacje, które nie umywają się do powyższych aplikacji.

PS. mam Garmina i Mio ale jako nawigacja lepszy smartfon.