kamils182 Opublikowano 30 Lipca 2020 Opublikowano 30 Lipca 2020 (edytowane) Witam Mam na swoim rowerku do pokonywania szos taka oto tylna przerzutkę Shimano. Nie wiem jaki to model może ktoś z was wie...ale pytanie czy opyla się kupić np przerzutkę z serii Altus lub Acera do 7 rzędów zamiast tej co mam, czy lepiej kupić tourneya na tych dużych kółkach? Ta co mam kiepsko zmienia biegi i taka krzywa mi się wydaje Pozdrawiam Edytowane 30 Lipca 2020 przez kamils182
Accent_Szaj Opublikowano 30 Lipca 2020 Opublikowano 30 Lipca 2020 21 minut temu, kamils182 napisał: taka krzywa mi się wydaje Jak jest krzywa,To raczej będzie hak. Druga sprawa,do poprawy kultury pracy,kłania się wymiana nie tylko przerzutki,ale i linek. Co do Twojego pytania. Możesz wsadzić każda przerzutke do 9s. Wiadomo że od deore wzwyż sprężyna jest mocniejsza. Jak nie chcesz za dużo dać,to kup M4000. Moim zdaniem cena/jakość najlepsza
kamils182 Opublikowano 30 Lipca 2020 Autor Opublikowano 30 Lipca 2020 53 minuty temu, Accent_Szaj napisał: Jak jest krzywa,To raczej będzie hak. Druga sprawa,do poprawy kultury pracy,kłania się wymiana nie tylko przerzutki,ale i linek. Co do Twojego pytania. Możesz wsadzić każda przerzutke do 9s. Wiadomo że od deore wzwyż sprężyna jest mocniejsza. Jak nie chcesz za dużo dać,to kup M4000. Moim zdaniem cena/jakość najlepsza A jest jej odmiana z "dużymi kółeczkami" ? Takie jak ja mam..
Accent_Szaj Opublikowano 30 Lipca 2020 Opublikowano 30 Lipca 2020 3 minuty temu, kamils182 napisał: Takie jak ja mam.. Altus M310 miał kółeczka 13T,ale to słaba przerzutka. Może faktycznie zacznij od wymiany linek. Wyczyść i nasmaruj napęd
kamils182 Opublikowano 30 Lipca 2020 Autor Opublikowano 30 Lipca 2020 2 minuty temu, Accent_Szaj napisał: Altus M310 miał kółeczka 13T,ale to słaba przerzutka. Może faktycznie zacznij od wymiany linek. Wyczyść i nasmaruj napęd Wszystko mam na bieżąco serwisowane smarowane. Wymienię linki i pancerze A pytanko jaka jest różnica między dużym a małym kółkiem? Na co to wpływa?
Accent_Szaj Opublikowano 30 Lipca 2020 Opublikowano 30 Lipca 2020 38 minut temu, kamils182 napisał: Na co to wpływa? Łańcuch mniej się załamuje.
Rekomendowane odpowiedzi