kolo300 Opublikowano 28 Lipca 2020 Opublikowano 28 Lipca 2020 Prosze o jakiś opis tego licznika czy warto czy jednak coś innego. Może ktoś to używa
Medzamir Opublikowano 28 Lipca 2020 Opublikowano 28 Lipca 2020 Wszystko zależy czego oczekujesz. Mam Mega XL i jestem zadowolony. Myślałem nad C ale jednak wybrałem większy ekran. Czasem ma problem by zgrać od razu trasę i trzeba to zrobić "ręcznie" ale po za tym ok. Brakuje mi tylko profilu bocznego trasy.
kolo300 Opublikowano 28 Lipca 2020 Autor Opublikowano 28 Lipca 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Medzamir napisał: Wszystko zależy czego oczekujesz. Mam Mega XL i jestem zadowolony. Myślałem nad C ale jednak wybrałem większy ekran. Czasem ma problem by zgrać od razu trasę i trzeba to zrobić "ręcznie" ale po za tym ok. Brakuje mi tylko profilu bocznego trasy. Można podpiąć mierniki innych firm np. Sigma czy Garmin? 2 godziny temu, Medzamir napisał: Wszystko zależy czego oczekujesz. Mam Mega XL i jestem zadowolony. Myślałem nad C ale jednak wybrałem większy ekran. Czasem ma problem by zgrać od razu trasę i trzeba to zrobić "ręcznie" ale po za tym ok. Brakuje mi tylko profilu bocznego trasy. Jest możliwość za pomocą telefonu wyznaczać cel i to zmieniać podczas podróży?? Edytowane 28 Lipca 2020 przez kolo300
Genzo Opublikowano 28 Lipca 2020 Opublikowano 28 Lipca 2020 (edytowane) Mam Super GPS, ale to praktycznie to samo, więc odpowiem: 16 minut temu, kolo300 napisał: Można podpiąć mierniki innych firm np. Sigma czy Garmin? Tak. mam podpięty czujnik 2w1 (kadencja prędkość) z Gianta oraz HR z Sigmy. Wszystko hula bez problemów. Na necie można znaleźć listę kompatybilnych czujników, aczkolwiek często czujniki nie będące na liście również działają bezproblemowo. 16 minut temu, kolo300 napisał: Jest możliwość za pomocą telefonu wyznaczać cel i to zmieniać podczas podróży?? Tak. podczas podróży możesz wyciągnąć telefon wyznaczyć nowy cel i tam jechać. Możesz też w trakcie jazdy zjechać z wyznaczonej trasy. Wtedy licznik zaproponuje Ci przeliczenie trasy do celu. Edytowane 28 Lipca 2020 przez Genzo
kolo300 Opublikowano 28 Lipca 2020 Autor Opublikowano 28 Lipca 2020 14 minut temu, Genzo napisał: Mam Super GPS, ale to praktycznie to samo, więc odpowiem: Tak. mam podpięty czujnik 2w1 (kadencja prędkość) z Gianta oraz HR z Sigmy. Wszystko hula bez problemów. Na necie można znaleźć listę kompatybilnych czujników, aczkolwiek często czujniki nie będące na liście również działają bezproblemowo. Tak. podczas podróży możesz wyciągnąć telefon wyznaczyć nowy cel i tam jechać. Możesz też w trakcie jazdy zjechać z wyznaczonej trasy. Wtedy licznik zaproponuje Ci przeliczenie trasy do celu. Można ten komputerek porównywać do sigma rox 11
sok_z_zuka Opublikowano 28 Lipca 2020 Opublikowano 28 Lipca 2020 (edytowane) 2 godziny temu, kolo300 napisał: Można podpiąć mierniki innych firm np. Sigma czy Garmin? Jest możliwość za pomocą telefonu wyznaczać cel i to zmieniać podczas podróży?? mam Mega XL (to praktycznie to samo) i czujniki prędkości i kadencji ANT+ działają (z zestawu z rox 10) Miałem Rox 10 swego czasu, podstawowe funkcje są takie same (tylko rox miał ta fajna strzałkę pokazująca czy jedzie się z kadencja czy powyżej czy poniżej), dodatkowo dostajesz całkiem ok mapkę z TBT, dobra integracja z komoot i taka se apka lezyne (mnie potrafiła wywalać na drogi krajowe, bo nie ma żadnych profili), oraz bardzo dobra baterię. Sam soft jest szybki, licznik włącza się w chwile, czasem upload tras (po BTLE) jest koszmarnie powolny. Edytowane 28 Lipca 2020 przez sok_z_zuka
Medzamir Opublikowano 28 Lipca 2020 Opublikowano 28 Lipca 2020 Komoot też kieruje na krajówki. Jeśli chodzi o czujniki to unikałbym meilan. Mam i o ile na początku było ok, tak teraz co jakiś czas zrywa połączenie. Coś widocznie zmieniło się w sofcie bo czujnik sparowany z telem działa bez problemów.
Genzo Opublikowano 29 Lipca 2020 Opublikowano 29 Lipca 2020 16 godzin temu, kolo300 napisał: Można ten komputerek porównywać do sigma rox 11 nawet się powinno. cena podobna, funkcjonalność też. Sam miałem niemały dylemat, który komputerek wziąć. Wygrał Lezyne ze względu na TbT i baterię i nie żałuję. To czego mi brakuje, a jest w Sigma to profil wysokościowy trasy.
kolo300 Opublikowano 30 Lipca 2020 Autor Opublikowano 30 Lipca 2020 W dniu 29.07.2020 o 07:55, Genzo napisał: nawet się powinno. cena podobna, funkcjonalność też. Sam miałem niemały dylemat, który komputerek wziąć. Wygrał Lezyne ze względu na TbT i baterię i nie żałuję. To czego mi brakuje, a jest w Sigma to profil wysokościowy trasy. Po pierwsze co to znaczy TbT.
Dziaku Opublikowano 30 Lipca 2020 Opublikowano 30 Lipca 2020 6 minut temu, kolo300 napisał: Po pierwsze co to znaczy TbT. Pewnie Turn-by-turn
kolo300 Opublikowano 30 Lipca 2020 Autor Opublikowano 30 Lipca 2020 4 minuty temu, Dziaku napisał: Pewnie Turn-by-turn Dzięki
kolo300 Opublikowano 31 Lipca 2020 Autor Opublikowano 31 Lipca 2020 W dniu 29.07.2020 o 07:55, Genzo napisał: nawet się powinno. cena podobna, funkcjonalność też. Sam miałem niemały dylemat, który komputerek wziąć. Wygrał Lezyne ze względu na TbT i baterię i nie żałuję. To czego mi brakuje, a jest w Sigma to profil wysokościowy trasy. Ja właśnie ten problem mam Lezyne Mega C GPS czy Sigma rox 11 czy Garmin edge 130. zastanawiam się właśnie i chyba wybiorę garmina chociaż chciałbym lezyne ale wygląd ekranów mi trochę nie odpowiada. a w sigmie czy garminie ten wygląd jest jak dla mnie ładniejszy bardziej przejrzysty.
Genzo Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 21 minut temu, kolo300 napisał: Ja właśnie ten problem mam Lezyne Mega C GPS czy Sigma rox 11 czy Garmin edge 130. Do każdego ekranu się przyzwyczaisz. popatrz na to co Ci daje dany komputer i co Ci jest potrzebne. Z trzech wymienionych na dzień dobry odrzuć Rox11. sigmę Rox można porównywać do Lezyne Super GPS, a nie do Mega C. Garmin - chciałem zamiast Lezyne Super, ale był poza budżetem (za garmina wołali wtedy 900, a za Lez zapłaciłem 480). Lezyne Mega C - miażdży Sigmę i Garmina swoją baterią (32h! - nawet jeśli prawdą będzie 80% tego czasu to nadal miażdży). Lezyne Mega C - jedyny z wymienionych, który posiada mapę. Więc jeśli często planujesz jeździć na nawigacji, to fajniej jest mieć widok dróg dookoła, choćby po to, żeby sobie zrobić objazd. Pozostałe mają tzw. breadcrumb, ale do tego można się przyzwyczaić.
kolo300 Opublikowano 31 Lipca 2020 Autor Opublikowano 31 Lipca 2020 2 minuty temu, Genzo napisał: Do każdego ekranu się przyzwyczaisz. popatrz na to co Ci daje dany komputer i co Ci jest potrzebne. Z trzech wymienionych na dzień dobry odrzuć Rox11. sigmę Rox można porównywać do Lezyne Super GPS, a nie do Mega C. Garmin - chciałem zamiast Lezyne Super, ale był poza budżetem (za garmina wołali wtedy 900, a za Lez zapłaciłem 480). Lezyne Mega C - miażdży Sigmę i Garmina swoją baterią (32h! - nawet jeśli prawdą będzie 80% tego czasu to nadal miażdży). Lezyne Mega C - jedyny z wymienionych, który posiada mapę. Więc jeśli często planujesz jeździć na nawigacji, to fajniej jest mieć widok dróg dookoła, choćby po to, żeby sobie zrobić objazd. Pozostałe mają tzw. breadcrumb, ale do tego można się przyzwyczaić. Dziękuje za odpowiedź i mam pytanie czy lepszy byłby garmin 520 ??https://www.olx.pl/oferta/garmin-edge-520-plus-gratisy-CID767-IDFPYH1.html#50f5904933
Genzo Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 12 minut temu, kolo300 napisał: Dziękuje za odpowiedź i mam pytanie czy lepszy byłby garmin 520 ??https://www.olx.pl/oferta/garmin-edge-520-plus-gratisy-CID767-IDFPYH1.html#50f5904933 na temat G520 poczytaj na forum - jest sporo wątków. Ja tutaj nie pomogę. Jedyne co mi przychodzi do głowy: Garmin to jednak Garmin
kolo300 Opublikowano 31 Lipca 2020 Autor Opublikowano 31 Lipca 2020 1 minutę temu, Genzo napisał: na temat G520 poczytaj na forum - jest sporo wątków. Ja tutaj nie pomogę. Jedyne co mi przychodzi do głowy: Garmin to jednak Garmin Thx
Dziaku Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 Ceny używanych Edge 520/ 520 plus dla mnie to jakaś abstrakcja. Na bikeinn teraz NOWY 520 plus jest za 900zł, a tyle niektórzy wołają za 2-3 letnią używkę. Swoją drogą stoję przed podobnym dylematem jak @kolo300 tylko zamiast Sigmy mam na liście Brytona, ale jakoś cały czas się waham czy te urządzenia są warte 400-1000 zł.
kolo300 Opublikowano 31 Lipca 2020 Autor Opublikowano 31 Lipca 2020 Godzinę temu, Dziaku napisał: Ceny używanych Edge 520/ 520 plus dla mnie to jakaś abstrakcja. Na bikeinn teraz NOWY 520 plus jest za 900zł, a tyle niektórzy wołają za 2-3 letnią używkę. Swoją drogą stoję przed podobnym dylematem jak @kolo300 tylko zamiast Sigmy mam na liście Brytona, ale jakoś cały czas się waham czy te urządzenia są warte 400-1000 zł. ale chyba skuszę się na garmina 130 bo będę miał przynajmniej gwarancję. Gdybym miał możliwość kupienia i np. jak mi się nie spodoba ten lezyne to bym mógł go oddać byłoby super.
sok_z_zuka Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 (edytowane) To kupuj przez neta ze sklepu. Masz 14 dni na odstąpienie od umowy w razie W. Pośmigasz troche i najwyżej oddasz. Jeśli to nie będzie Januszowy sklep, to nie powinni zamulać z oddaniem kasy. Edytowane 1 Sierpnia 2020 przez sok_z_zuka
Rekomendowane odpowiedzi