Skocz do zawartości

Mio Cyclo 200 aktualizacja map 2020

wszary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich,

Przeszukałem forum zanim postanowiłem stworzyć nowy temat,  ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na problem jaki posiadam.

Zakupiłem używane Mio Cyclo 200, które działa bez zarzutu. Urządzenie nie było zarejestrowane, wiec po jego rejestracji i odpaleniu Cyclo Agent, urządzenie ładnie zaktualizowało ROM i wersję oprogramowania. Problem jest z aktualizacją map. Mapy TA i OSM są z 2015 roku. Cyclo Agent pokazuje, że dostępna jest aktualizacja. Niestety podczas wielokrotnych prób wyskakują różne problemy. Między innymi pobieranie staje i pokazuje 4500 minut pozostałego czasu do ukończenia, albo pobrane zostają obie mapy OSM i TA i podczas instalacji wyskakuje błąd o niepowodzeniu aktualizacji i sprawdzeniu czy urządzenie jest dalej podłączone do komputera. Próbowałem na Win10 i Win7, efekt ten sam. Kontaktowałem się ze wsparciem, które wyrejestrowało urządzenie (dwa razy już), ale to również nie pomogło.

Nie bardzo wiem, gdzie może leżeć problem, że urządzenie zaktualizowało oprogramowanie, ale map już nie aktualizuje.

Czy ktoś miał podobne problemy ze swoim Mio?

Z góry dzięki za wsparcie!