Skocz do zawartości

[komputerek z GPS] Jaki Licznik/komputerek do turystyki

sok_z_zuka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

Szukam względnie taniego (800-1000 może być używany) gps, który zamontuje na rowerze. Nie musi mieć super  funkcji treningowych bo i tak nie bede korzystał z nich, ale musi mieć mapki z nawigacja. 

Chciałbym aby był tez ant+ ze względu na kadencje + prędkość z koła.

Zainteresowałem się mio Cyclo -  to chyba jest najtańsza opcja, ale znowu gdzie nie czytam to są jakieś komentarze ze to badziew. Ciezko wyłapac, czy faktycznie sa to opinie użytkowników czy czarny PR. Dodatkowo firma nie umożliwia wgrania zewnętrznej mapy, a nie wiem jak z jakością map fabrycznych .

2. opcja to Garmin, ale właśnie jaki? 

3. Bryton? To jakiś chińczyk? Nie znam zupełnie tej marki. Ktoś  coś?

4. Sigma rox , ale tutaj tylko 12 ma mapy i raczej poza budżetem.

5. Lezyne   (C, Mega XL)? W XL przemawia na plus bateria i w sumie dość ok ekranik

A może jakiś Samsung/inny z ant+ (+torebka oraz Powerbank)  i Locus Pro? Chociaż to do mnie najmniej przemawia

Opublikowano

Dzięki, pomyśle nad nim. 

A ktoś miał do czynienia z Lezyne, czy Brytonem? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, podepnę się pod temat.

Nurtuje mnie co będzie lepszym wyborem, Lezyne Mega XL czy Bryton 450e? Chodzi mi o zaplanowanie trasy (100-400km szosa/lasy) i jazdę według niej, jak i również wyznaczenia trasy np w połowie treningu. Zależy mi też na zapisie i importu treningu np. do Strava ale tu oba mają taką  możliwość. Z jednej strony L ma lepszą baterię, ale B posiada już wgrane mapy. 

Szczerze to już byłem zdecydowany na Lezyne ale przewinął się w sklepie ten Bryton, który ma więcej opinii (lepsza ocenę). 

Przeczytałem już tematy zarówno o jednym jak i o drugim....