michalma86 Opublikowano 14 Lipca 2020 Opublikowano 14 Lipca 2020 Witam wszystkich, niestety nie ma tu takiego tematu... W necie można znaleźć milion stron o tym, ale żadnej! którą by napisał ktoś kto faktycznie jeździ w taki sposób jak potrzebuje... Potrzebuje zestawu (przód + tył) lampek. musi się ładować podczas jazdy i świecenia, najlepiej z normalnego kabla (końcówki), a nie jakiejś wymyślonej autorskiej musi wytrzymać jedną, a najlepiej dwie noce (na normalnym świetle, a nie że ledwie widać) nie może być ogromne i ciężkie... dawać światło na poziomie Bontrager Ion lub lepszym fajnie by było żeby można to było mocować na kierownicy, sztycy i kasku... A teraz do czego jest potrzebne, tak jak w temacie do ultramaratonów. Długie, kilkudniowe jazdy. Często przez część lub całą noc. Ultramaratony szosowe i gravelowe. Lampki nie będą używane "na codzień"... Limit kasy?? Nie wiem, rozsądnie, myślałem o 300-400zł ale może być więcej. Ma być porządnie a nie "na chwile". Lampki muszą być dostępne w polskim sklepie, zagranicznym tylko wtedy, gdy jest ludzki czas wysyłki... Dziękuje z góry za pomoc
mareq Opublikowano 14 Lipca 2020 Opublikowano 14 Lipca 2020 16 minut temu, michalma86 napisał: musi wytrzymać jedną, a najlepiej dwie noce (na normalnym świetle, a nie że ledwie widać) nie może być ogromne i ciężkie... To się wzajemnie wyklucza. Jak nie będzie zewnętrznego akumulatora to będzie trzeba zastąpić dużym powerbankiem.
michalma86 Opublikowano 14 Lipca 2020 Autor Opublikowano 14 Lipca 2020 9 godzin temu, mareq napisał: To się wzajemnie wyklucza. Jak nie będzie zewnętrznego akumulatora to będzie trzeba zastąpić dużym powerbankiem. Moze sie źle wyraziłem. Widziałem lampki naprawdę ogromne mające cholera wie jaka moc świecenia która tak naprawdę nie jest potrzebna... Wiem że są ekonomiczne tryby itd... Lezyne coś tam 600 lub 800 zbyt wielka nie jest, świeci nieźle, ale czy spełnia resztę warunków to nie mam pojęcia... Znowu Sigma (nie pamiętam modelu) odstaje od kierownicy jak stara lampa z prl. Wygląda to tragicznie i ch... by mnie strzelił na to patrzeć kilka dni z rzędu...
Fimala Opublikowano 17 Lipca 2020 Opublikowano 17 Lipca 2020 (edytowane) Ja korzystam z Solar Storma X6. Najsłabszy tryb pracy (300 lumenów) wytrzymuje na akumulatorze 4400mAh według producenta do 20h30min. Więc spokojnie dwie nocki można obskoczyć. Szczerze to jeszcze nigdy go nie wyładowałem do końca. Minusem jest to, że musi być ładowana własną ładowarką sieciową. Zakupiłem ją właśnie do takich celów jak ty potrzebujesz z tym, że wziąłem opcjonalny, większy pakiet akumulatorów 5200 mAh.https://lampkinarower.pl/lampy-rowerowe-solarstorm/114-solarstorm-x6-oryginal.html Edytowane 17 Lipca 2020 przez Fimala
Rekomendowane odpowiedzi