agusia2721@gmail.com Opublikowano 28 Czerwca 2020 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Cześć zastanawiam się nad: opaską tętna GARMIN Mio SMARTPHONE opaska tętna ANT+ Bluetooth za 129 zł https://allegro.pl/oferta/garmin-mio-smartphone-opaska-tetna-ant-bluetooth-6984814925?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_MD_GD_pla_bizuteria_i_zegarki(zegarki)&ev_adgr=Turystyka+-+Elektronika+sportowa+-+Zegarki+sportowe,+smartbandy&gclid=Cj0KCQjw3Nv3BRC8ARIsAPh8hgJuJbBQKmJOXoO7C2D92jv-4WeMbGhataiqHSOjvE1Aw-xHkWOzKkgaAheOEALw_wcB opaską tętna PAS KARDIO DO BIEGANIA DUAL ANT+ / BLUETOOTH SMART KALENJI z Decathlon za 149 zł https://www.decathlon.pl/pas-kard-ant-bluetooth-smart-id_8334795.html Orientujecie się czy któryś z nich jest lepszy? Będę go łączyć z garmin edge 130, a następnie dane synchronizować do Strava
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2020 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Obu nie mam i nie miałem ALE ta pierwsza to nie Garmin tylko chińskie MAGENE. Mam od MAGENE na dwóch rowerach czujniki kadencji i złego słowa nie mogę powiedzieć.
Chrismel Opublikowano 28 Czerwca 2020 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Moje subiektywne odczucie na temat opaski na klatkę - mocno wkurzająca. Pożyczyłem od kolegi na kilka dni (Garmin HMR Run) bo zastanawiałem się nad zakupem i po jednej jeździe i to niezbyt długiej (raptem 1,5 godz.) stwierdziłem że to nie dla mnie. Jeżeli decydowałbym się na zakup wybrałbym chyba coś na przedramię. Ale poszukaj w necie - może jestem wyjątkiem i inni nie narzekają.
Argi Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Magene produkuje przyzwoite czujniki, ale przy tak niewielkiej różnicy w cenie brałbym opaskę z Deca. Raz, że mają bardzo dobre opinie, a dwa, że ewentualna reklamacja i wymiana to u nich zero problemu. P.S. Opaski na przedramię rzadko są tak dokładne jak na klatkę, u niektórych osób żadne nie sprawdzają się. Opaski na klatkę są obecnie naprawdę wygodne, to nie te czasy, kiedy cały przód był plastikowy.
kkoyot Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Mam tę z kalenji i jestem zadowolony 1 godzinę temu, Argi napisał: dwa, że ewentualna reklamacja i wymiana to u nich zero problemu. Popieram, zwłaszcza, że ze sprzedawcą allegro czasami idzie się długo szarpać
agusia2721@gmail.com Opublikowano 29 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2020 Dziękuję Wam. Dziś jadę kupić opaskę z Decathlon
Chrismel Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 5 godzin temu, Argi napisał: Opaski na przedramię rzadko są tak dokładne jak na klatkę, u niektórych osób żadne nie sprawdzają się. Z tego co kojarzę chyba @Nemrod kupił jakiś czas temu opaskę na przedramię. Ale nie śledziłem tematu więc nie wiem jakie ma zdanie. I nawet nie mam pewności że to on dokonał tego zakupu.
Nemrod Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Tak kupiłem opaskę Wahoo. Ogólnie pomiar dokładny. Praktycznie różnica na poziomie 1,2 bpm względem czujnika na klatę również wahoo. Użytkowo no cóż wymaga precyzji przy regulacj obwodu. Za ciasno to przy dłuższej jeździe drętwieje mi przedramie. Jak za luźno to na wertepach potrafi się zsunąć. Trochę trwało nim dobrałem odpowiedni obwód.
Łukasz_P Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 A jak reakcja przy interwałach? Bo mi zegarek z nadgarstka też pokazuje dokładnie, ale opóźnienie przy interwałach jest znaczące.
kkoyot Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) Bardzo szybko reaguje, główny powód dla którego warto kupić napierśny pulsometr, nawet tańszy. A i nie ma problemów z parowanie z Garminem Forerunnerem 645 Edytowane 29 Czerwca 2020 przez kkoyot
Łukasz_P Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Na klatkę oczywiście, że szybko. Pytanie było o pasek na ramię.
Nemrod Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) Mogę się wypowiadać tylko o Wahoo bo innego nie miałem. Reakcja jest prawie równie szybka jak w przypadku wersji na klatę. Porównując z Vivoactivem którego używałem jako miernika z nadgarska to rakieta. Tu recka: http://www.goultra.pl/recenzja-wahoo-tickr-fit/ Edytowane 29 Czerwca 2020 przez Nemrod 1
Gość Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 (edytowane) Używam opaski z decathlonu od ponad 2 lat w mtb i 2 dni interwały w tygodniu, nigdy nie było problemem z zerwaniem połączenia,jak ją na sobie mam to nawet jej nie czuję, często zapominam że ją mam założoną,prana co każdy wyjazd. Edytowane 10 Lipca 2020 przez Gość
Rekomendowane odpowiedzi