Skocz do zawartości

Sigma BC 23.16 STS Cad

kolo300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry. Mam pytanie czy licznik Sigma BC 23.16 STS Cad jest warty swojej ceny bo szukam licznika dobrego z podstawowymi funkcjami, kadencja i pulsometrem do 500zł. Zależy mi też żeby miał możliwość przesyłu danych na telefon i lub komputer. Proszę bardzo o odpowiedź szukam od dłuższego czasu i najpierw do 1000zł Ale z twierdziłem że GPS jest mi nie potrzebny i potrzebuje licznik z kadencja i pulsometrem . 

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez kolo300
Opublikowano

Sam licznik jest bardzo fajny ale kupiłbym go tylko pod warunkiem że dostaniesz do niego stacje bazową do zgrywania danych przez komputer w chmurę.  Zgrywanie danych przez NFC w smartfonie jest mocno problematyczne ( z niektórymi modelami kiepsko działa). Poza tym transmisja  STS jest niekompatybilna z innymi czujnikami typu Ant+, czy BT. Pozostaje wtedy tylko Sigma. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kolo300, jakaś decyzja już zapadła, zdecydowałeś się na jakiś konkretny model?

W sumie mam podobne potrzeby i jestem ciekaw Twojego wyboru.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.07.2020 o 21:30, worms14 napisał:

kolo300, jakaś decyzja już zapadła, zdecydowałeś się na jakiś konkretny model?

W sumie mam podobne potrzeby i jestem ciekaw Twojego wyboru.

Niestety jeszcze nie.😥

Ale jest możliwość że dołoże do Rox 11.0 bo 23.16 to zamknięty system. A do roxa jak coś się popsuje np. Za parę lat A czujników się nie będzie to czujniki ant+ będą 

Edytowane przez kolo300
Opublikowano

Zdecydowałem się na model z tematu, nowy za pół darmo to wspaniały licznik. Na szczęście wszystko działa z notę 8 przez NFC, wrzucam w chmurę, a później na komputer sobie ściągam z chmury i jak coś można zapisać do pliku, dla mnie rewelacja.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Ja znowuż zakupiłem niedawno model 14.16 i to NFC cholera raz dobrze działa, a raz wczytuje niepełne dane. Dystans wycieczki jest 60 km, a on mi wrzuca 29 km i odpowiednio mniejszy czas. Czasem jak drugi raz spróbuje wczytać jest ok, a czasem nic nie pomaga. Oczywiście jak podepnę licznik przez stacje dokującą kabelkiem dane są poprawne.

Opublikowano

Witam

Jestem tutaj nowy i nie wiem czy w dobrym miejscu piszę. Sprawa dotyczy licznika Sigma BC 23.16 STS.

Kupiłem wymieniony licznik i mam pewien problem wszystko działa bez zarzutu prędkościomierz, pulsometr łączność przez NFC problemem jest czujnik kadencji.

Podłączyłem wszystko zgodnie z instrukcją producenta niestety ale kadencji licznik nie łapie wymieniłem bateria nadal nic i zacząłem się "bawić" i co spostrzegłem

Licznik nie pokazuje kadencji natomiast gdy zatrzymam magnesik na wysokości czujnika po ok 1 sekundzie wyświetla się wartość kadencji na ok 2 sekundy i znowu pojawia się zero i kadencji nie ma. Posiadam jeszce stary licznik Sigma BC 1609 sts i o dziwo na tym liczniku kadencja śmiga jak złoto czy ktoś może coś poradzić????

Proszę o odpowiedzi

Ojgyn