szymar Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 cześć. Szukam jakichś niedużych lampek pozycyjnych do szosy. Pozycyjnych w sensie takich, że będzie mnie widać jak np z naprzeciwka bedzie nadjeżdżać auto. po zmroku i tak nie będę jeździł a jak mnie najdzie to mam już taką lampkę przy mtb. zależy mi na tym żeby to była mała schludna lampka a nie wielka latarka. mam być widoczny ale dalej aero. mniej więcej mam na myśli coś takiego: https://allegro.pl/oferta/przednia-lampka-prox-alpha-f-130-lm-cob-led-usb-8209504432 a na tył: https://allegro.pl/oferta/lampa-rowerowa-tyl-prox-apus-cob-led-20lm-usb-7716164556 na tył mogłoby coś być też podłużnego co się fajnie w sztycę wpasuje. Jestem dość wysoki i sztyca jest wyciągnięta sporo, mam małą podsiodłówkę zamontowaną. Wiem, że idealne byłoby pewnie oświetlenie botragera (chyba flare model) ale nie chcę na to wydawać kilkuset złotych. Powiedzmy, że cały zestaw chciałbym zamknąć w 100 zł. dzięki i pozdrawiam!
Gyarto Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 cześć. Szukam jakichś niedużych lampek pozycyjnych do szosy. Pozycyjnych w sensie takich, że będzie mnie widać jak np z naprzeciwka bedzie nadjeżdżać auto. po zmroku i tak nie będę jeździł a jak mnie najdzie to mam już taką lampkę przy mtb. zależy mi na tym żeby to była mała schludna lampka a nie wielka latarka. mam być widoczny ale dalej aero. mniej więcej mam na myśli coś takiego:https://allegro.pl/oferta/przednia-lampka-prox-alpha-f-130-lm-cob-led-usb-8209504432 a na tył:https://allegro.pl/oferta/lampa-rowerowa-tyl-prox-apus-cob-led-20lm-usb-7716164556 na tył mogłoby coś być też podłużnego co się fajnie w sztycę wpasuje. Jestem dość wysoki i sztyca jest wyciągnięta sporo, mam małą podsiodłówkę zamontowaną. Wiem, że idealne byłoby pewnie oświetlenie botragera (chyba flare model) ale nie chcę na to wydawać kilkuset złotych. Powiedzmy, że cały zestaw chciałbym zamknąć w 100 zł. dzięki i pozdrawiam!Trochę droższe, ale wydaje mi się, że ciekawy zestaw. Osobiście posiadam eyen augon i jestem zadowolony.https://www.centrumrowerowe.pl/zestaw-lampek-eyen-peleton-pd19970/?v_Id=130641Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1
m-peter Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Ja mogę polecić Knog Plus (na forum znajdziesz cały temat o nich). Są wąskie, schludne, mają fajne, uniwersalne mocowanie. Jeszcze mnie nie zawiodły. 1
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2020 Opublikowano 22 Czerwca 2020 U mnie na tyle sprawdza się Mactronic Red Line. Jest też wersja na przód White Line, ale jej nie posiadam.
szymar Opublikowano 24 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2020 chyba takie coś mi się najbardziej spodobało: https://allegro.pl/oferta/mactronic-duoslim-zestaw-lamp-rowerowych-60-18-lm-7897950363 taki zestaw był juz polecany na forum w innym temacie. to chyba taka bardziej budżetowa wersja mactronic red line (jest też white ale trudniej dostępna). a tutaj mamy tak samo wyglądający zestaw ale taniej: https://allegro.pl/oferta/zestaw-oswietlenia-rower-lampki-10x-led-aku-60-lm-7538964421 warto dopłacić do mactronica bo ten drugi to chyba jakiś noname. Pozdrawiam!
Nemrod Opublikowano 24 Czerwca 2020 Opublikowano 24 Czerwca 2020 No cóż 80% lampek mactronica to chińskie rebrandy z ich logo...
Accent_Szaj Opublikowano 25 Czerwca 2020 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Im dłużej się zastanawiasz tym mniej wiesz . Przecież sam na początku napisałeś: W dniu 21.06.2020 o 19:41, szymar napisał: Szukam jakichś niedużych lampek pozycyjnych do szosy. Dlatego nie zastanawiaj się nad tymi większymi podłużnymi. Ja osobiście używam Knog Blinder mini i tak jak Ty,na nocne wypady mam "Lampe" Knog PWR 2000lm. Najlepiej kup to co proponowałeś na początku,są małe i całkiem nieźle wykonane,bardzo przyzwoite zamienniki Knog'a . W dniu 21.06.2020 o 19:41, szymar napisał: https://allegro.pl/oferta/przednia-lampka-prox-alpha-f-130-lm-cob-led-usb-8209504432 a na tył: https://allegro.pl/oferta/lampa-rowerowa-tyl-prox-apus-cob-led-20lm-usb-7716164556 1
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2020 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Im dłużej się zastanawiasz tym mniej wiesz . Przecież sam na początku napisałeś: Ostatnio szukałem nie za drogich lampek na przód i tył dla siebie i kupiłem coś takiego od prox:https://allegro.pl/oferta/zestaw-lampek-tyl-przod-lyra-smd-led-30lm-usb-9006837397Świecą nawet fajnie, ale nie wiem jak długo wytrzymują, bo jak na razie jeździłem z nimi max 2,5 h i się nie rozładowały. Widoczność na boki niestety żadna. Niestety jakość wykonania nie najlepsza. Plastik słaby, zatyczki do USB czasami wypadają jakby były ciut za małe. Za tę cenę nie spodziewałem się rewelacji ale jestem trochę rozczarowany. Jedyny plus to ich wielkość. Najważniejsze, że jestem bardziej widoczny, ale nie wiem czy jak się zacznie jesienne jeżdżenie w trudniejszych warunkach nie będę musiał poszukać czegoś lepszego.
Accent_Szaj Opublikowano 25 Czerwca 2020 Opublikowano 25 Czerwca 2020 3 minuty temu, andrzejlad napisał: zacznie jesienne jeżdżenie w trudniejszych warunkach nie będę musiał poszukać czegoś lepszego. Na przód jak najbardziej,na tył moim zdaniem wystarczy Widzisz,autor wątku szuka czegoś pozycyjnego,aby był bardziej widoczny.
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2020 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Na przód jak najbardziej,na tył moim zdaniem wystarczy Widzisz,autor wątku szuka czegoś pozycyjnego,aby był bardziej widoczny.Jako lampki pozycyjne spełniają swoją rolę, jednak jakościowo mogły być lepsze.
Accent_Szaj Opublikowano 25 Czerwca 2020 Opublikowano 25 Czerwca 2020 3 minuty temu, andrzejlad napisał: jednak jakościowo mogły być lepsze. Ja by się nie spodziewał nic lepszego w tej cenie Masz dwie lampki czyli 27zł/szt.Ładowane USB,więc szału z resztą rzeczy nie będzie. Widzisz,ja za swojego Knog'a dałem 80zł/szt. dlatego ta lampka jest doskonale wykonana
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2020 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Ja by się nie spodziewał nic lepszego w tej cenie Masz dwie lampki czyli 27zł/szt.Ładowane USB,więc szału z resztą rzeczy nie będzie. Widzisz,ja za swojego Knog'a dałem 80zł/szt. dlatego ta lampka jest doskonale wykonana Jednak zawsze ma się nadzieje, że jakimś cudem pomimo niskiej ceny będzie super jakość Moje następne zakupy tego typu będą bardziej przemyślane i pewnie droższe. A Knog mi się podoba - może będzie jako następny.
Accent_Szaj Opublikowano 25 Czerwca 2020 Opublikowano 25 Czerwca 2020 16 minut temu, andrzejlad napisał: A Knog mi się podoba - może będzie jako następny. To jest wysoka jakość ,no niestety też cena. Powiem tak. Zamów sobie,albo podejdź do sklepu i weź do rąk. Gwarantuje Ci że sobie ją zostawisz Ps. Tylko zeby nie było. Do tyłu jest super,na przód natomiast(Jak w temacie) jako lampką pozycyjna
szymar Opublikowano 25 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2020 Faktycznie fajne te knogi. Tylko znacznie ponad budżet. Niby na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać ale pewnie na moje potrzeby starczy prox czy mactronic. Te podłużne mactronic są większe niż planowałem ale z racji kształtu powinny sie dobrze wpisać w kierownicę i sztycę.
Pazuzu Opublikowano 25 Czerwca 2020 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Używam od ponad roku zestawu Mactronica : Red Line i White Line. Jedyne co im brakuje moim zdaniem to pamięci trybu. 1
mareq Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Mi w Red Line brakuje możliwości sprawdzenia stanu akumulatora. Przez to zawsze jak wyjeżdżam z lampką, która nie była ładowana przed jazdą to do kieszonki wrzucam lampkę awaryjną.
Eddek Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Ja na tył mam Prox Minor, który całkiem fajnie wygląda i robi robotę nawet w dzień.
szymar Opublikowano 30 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2020 Dzisiaj przyszedł zestaw mactronic duoslim. Świecą bardzo mocno, maja kilka różnych trybów pracy ciągłej i migającej. Mysle, ze sprawdza sie do moich potrzeb. Lampki są zgrabne i będę dobrze na szosie wyglądać. Dzieki za pomoc! 1
Accent_Szaj Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 W dniu 30.06.2020 o 14:55, szymar napisał: Lampki są zgrabne i będę dobrze na szosie wyglądać Grunt że znalazłeś to o co Ci chodziło i cieszą twoje oko . Oby służyły jak najdłużej 1
radzik2908 Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 [mention=7929]szymar[/mention]Jak to świeci w dzień, dobrze widać? Edit :Doczytałem że autor poszukiwał oświetlenia na dzień także już wszystko wiem.
szymar Opublikowano 6 Lipca 2020 Autor Opublikowano 6 Lipca 2020 Zdecydowanie jest dobrze po kątem widoczności. Czuję się lepiej widoczny przez co jedzie się komfortowo, lampki świecą mocno, mają kilka trybów pracy. 1
tomi_sk Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 Witam. A jak wygląda możliwość świecenia w czasie ładowania w tych lampkach?? Da radę je uruchomić gdy są podłączone??
password Opublikowano 18 Lipca 2020 Opublikowano 18 Lipca 2020 Cześć. Nie będę zaczynał nowego wątku. Potrzebuję lampkę pozycyjną przednią do szosy. Jeżdżę głównie w dzień, zdarza mi się wracać lekką szarówką. Zależy mi aby być widocznym, a nie oświetlać drogę w ciemności. Szukając znalazłem takie cuda, które wydają się być tym czego potrzebuję i wszystkie są w podobnej cenie: Lezyne Strip Drive 400 Knog Blinder MOB The Face Bontrager ION 100R Korzysta może ktoś z tych modeli i może o nich coś napisać? Mogę rozważyć też inne propozycje.
szymar Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Opublikowano 20 Lipca 2020 W dniu 10.07.2020 o 14:14, tomi_sk napisał: Witam. A jak wygląda możliwość świecenia w czasie ładowania w tych lampkach?? Da radę je uruchomić gdy są podłączone?? Nie wiem szczerze mówiąc. Nie sprawdzałem. Jak wrócę z urlopu to mogę sprawdzic (początek sierpnia). W dniu 18.07.2020 o 20:53, password napisał: Cześć. Nie będę zaczynał nowego wątku. Potrzebuję lampkę pozycyjną przednią do szosy. Jeżdżę głównie w dzień, zdarza mi się wracać lekką szarówką. Zależy mi aby być widocznym, a nie oświetlać drogę w ciemności. Szukając znalazłem takie cuda, które wydają się być tym czego potrzebuję i wszystkie są w podobnej cenie: Lezyne Strip Drive 400 Knog Blinder MOB The Face Bontrager ION 100R Korzysta może ktoś z tych modeli i może o nich coś napisać? Mogę rozważyć też inne propozycje. Lampki Knog wyglądają i na pewno świecą super ale są drogie. Zobacz to co ja kupiłem jak chcesz taniej (czyli duoslim) albo mactronic whiteline jak chcesz tylko przednia. Na pewno tez sie dobrze sprawdzi.
belzebub Opublikowano 21 Lipca 2020 Opublikowano 21 Lipca 2020 Ja kupiłem knog blinder x, generalnie jestem zadowolony, też szukałem lampki pozycyjnej. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi