agusia2721@gmail.com Opublikowano 16 Czerwca 2020 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Postanowiłam zacząć przygotowywać się do swojego pierwszego startu w thriatlonie i z tego co zauważyłam jako istotny element przygotowania może posłużyć czujnik kadencji, prędkości, pulsometr i wysokościomierz. Początkowo zaczęłam szukać liczników rowerowych z czujnikiem kadencji ale był problem z dalszym przesyłaniem danych z licznika na telefon czy strava. W związku z tym zaczęłam się zastanawiać czy można to jakoś połączyć z tym, ze posiadam iphone i iwatch. I teraz mam pytanie - czy mój iphone/iwatch moze sluzyc jako licznik rowerowy i pulsometr, a dodatkowo zakupię tylko czujnik kadencji (np. Ten https://www.decathlon.pl/czujnik-kadencji-id_8595961.html) i teraz jak rozumiem dane z czujnika kadencji bym mogła odbierać na iphone/iwatch np. za pomocą aplkacji strava? Poprawcie mnie proszę, jeśli się mylę + jeśli możecie mi doradzić jakiś inny czujnik kadencji, który mógłby służyć do takiego „połączenia” będę wdzięczna.
Łukasz_P Opublikowano 16 Czerwca 2020 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Strava nie obsługuje już pulsometru, a o czujniku kadencji nie wspominając. Zdecydowanie licznik, to najlepsze rozwiązanie. W czym jest problem z przesyłaniem danych dalej? Używasz np. takiego Edge 130, do którego podłączysz wszystkie potrzebne Ci czujniki, Garmin Connect synchronizujesz ze Stravą i wtedy masz tam wszystkie dane odnośnie tętna, kadencji itd. 1
Dziaku Opublikowano 17 Czerwca 2020 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Aplikacja Wahoo Fitness na iOS, po treningu masz upload na Strave. Apka obsługuje czujniki bluetooth, sprawdzone z pulsometrem z decathlona
ScarletMichelle Opublikowano 3 Października 2020 Opublikowano 3 Października 2020 (edytowane) Czy te czujniki metronomu mogą podążać za rytmem, gdy ktoś wywoła ringtone w tym rytmie? Edytowane 5 Października 2020 przez ScarletMichelle
pecio Opublikowano 3 Października 2020 Opublikowano 3 Października 2020 Szanownej koleżance fora się pomyliły. To nie muzyczne tylko rowerowe.
Gość Opublikowano 4 Października 2020 Opublikowano 4 Października 2020 W dniu 3.10.2020 o 09:08, ScarletMichelle napisał: Czy te czujniki metronomu mogą podążać za rytmem, gdy ktoś wywoła dzwonek w tym rytmie? Czujnik kadencji to nie metronom - on zlicza ilość obrotów korby na minutę, ale nie nadaje rytmu.
wolek Opublikowano 4 Października 2020 Opublikowano 4 Października 2020 Tu problemem w dogadaniu się jest chyba używanie Translatora.
Rekomendowane odpowiedzi