Caelian Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 witam szukam licznika rowerowego polskiego producenta. Wiem że Kross takowe produkuje jednak opisy w internecie dla konkretnego modelu róznia się miedzy sobą - dlatego pisze tutaj. To czego oczekuję od licznika: - pomiar aktualnej prędkości (ma to kazdy licznik) - bezprzewodowy - pomiar kadencji (może być bez czujnika) - pomiar temperatury - połączenie z czujnikiem tętna (ant+ lub BT) myslałem nad: LICZNIK KRC 222CW - ale pomiar kadencji nie jest pewny oraz https://kross.eu/pl/akcesoria/akcesoria-rowerowe/liczniki/licznik-krc-411w ale tutaj jak wyzej - opnie maja iz raz posiada pomiar kadencji a raz nie .
pecio Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 (edytowane) hahaha ..... polskiego licznika , dawno się tak nie ubawiłem . Kross produkuje w ChRLD a raczej Chiny produkują i brandują marką Krossa. Edytowane 14 Czerwca 2020 przez pecio
lukasz_jg Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Racja w Polsce to produkujemy jabłka :-)
Gość Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 2 godziny temu, pecio napisał: hahaha ..... polskiego licznika , dawno się tak nie ubawiłem . Kross produkuje w ChRLD a raczej Chiny produkują i brandują marką Krossa. Dokładnie. Nie ma żadnych produkowanych w Polsce liczników rowerowych. Musisz zrewidować swoje założenia...
Ares Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 2 godziny temu, lukasz_jg napisał: Racja w Polsce to produkujemy jabłka :-) Zaraz i to się nie będzie opłacać bo za taką ceną jak dziś będą gnić w polach... W samym temacie to niestety ale chińskie komuchy przejęły tak silnie rynek elektroniki, że nie masz szans na zakup czegokolwiek nie z tego kraju. Tym bardziej o takich parametrach. Nawet jak ktoś coś wymyśli i opracuje w Europie to produkcja odbywa się u skośnookich.
Caelian Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2020 znalazłem taki: https://allegro.pl/oferta/licznik-kross-krc-540gps-bezprzewodowy-czarny-8698831631 niestety nie umiem wynaleść z opisu czy ma / nie ma czujnika kadencji.
nctrns Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Na stronie aukcji jest napisane Cytat Wyświetlanie zaawansowanych danych jak: kadencja, tętno, moc wymaga zakupienia kompatybilnych czujników pracujących w technologii BLE 4.0
Caelian Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2020 własnie o tym mowa z oficjalnej strony krossa wynika ze miernika kadencji nie ma, a do tego opis na ukcjach jest różny...
nctrns Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Przejrzałem kilka aukcji w podobnej cenie jak ta wyżej i wszędzie jest napisane że czujniki do kupienia oddzielnie, na stronie Krossa tak samo. Tu masz z czujnikami, z odpowiednio wyższą ceną https://allegro.pl/oferta/licznik-kross-krc-540-gps-czujnik-pulsu-kadencji-7932634523 Dla mnie sytuacja jest oczywista, nie wiem gdzie tu masz jakieś niejasności.
Krzysztof4 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Witam . Może odkopuje trochę temat ale zakupiłem powyższy czujnik czyli Kross Krc 540 GPS i mam parę uwag na jego temat . A mianowicie , użytkuje go 3 dzień więc to niedługo . Jak za cenę około 400 złotych (kupiłem go na wyprzedaży za 200) to trochę się rozczarowałem . Brak polskiego menu to chyba największa wada. Dalej , nie można kasować przejechanych kilometrów , czasu itd jeśli ktoś chce mierzyć od nowa tylko trzeba zrobić reset do ustawień fabrycznych . Następna sprawa, niby licznik z wyższej półki a trzeba osobno dokupić czujnik prędkości , bo co prawda i bez czujnika nam mierzy ale przez GPS to nie wiadomo czy odczyt jest wiarygodny . Następna rzecz podświetlenie , najlepiej włączyć opcję podświetlenie cały czas , bo inne warianty są delikatnie mówiąc rozczarowujące . Z plusów to narazie tylko bateria , po pierwszym ładowaniu nic nie ubyło . Zobaczę, może zakupię te dodatkowe czujniki i sytuacja trochę się zmieni . Pozdrawiam
Cris92 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 18 godzin temu, Krzysztof4 napisał: Następna sprawa, niby licznik z wyższej półki a trzeba osobno dokupić czujnik prędkości , bo co prawda i bez czujnika nam mierzy ale przez GPS to nie wiadomo czy odczyt jest wiarygodny . Może Cię zaskoczę, ale w liczniku Wahoo Elemnt Bolt za 999zł jest tak samo, chcesz dokładnie, kup czujnik na koło. Podobnie W Garmin Edge 530 za 1350zł, Wahoo Elemnt Roam za 1600zł, Garmin Edge 830 za 1800zł, czy Garmin Edge 1030 za 2100zł. Ba nawet w Edge 1030 Plus za 2700zł jak nie dokupisz to nie masz. Także jeśli to Cię dziwi, to chyba nie zauważyłeś jak to wygląda na rynku. Bez czujników zawsze masz prędkość z GPS.
Krzysztof4 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 4 godziny temu, Cris92 napisał: Może Cię zaskoczę, ale w liczniku Wahoo Elemnt Bolt za 999zł jest tak samo, chcesz dokładnie, kup czujnik na koło. Podobnie W Garmin Edge 530 za 1350zł, Wahoo Elemnt Roam za 1600zł, Garmin Edge 830 za 1800zł, czy Garmin Edge 1030 za 2100zł. Ba nawet w Edge 1030 Plus za 2700zł jak nie dokupisz to nie masz. Także jeśli to Cię dziwi, to chyba nie zauważyłeś jak to wygląda na rynku. Bez czujników zawsze masz prędkość z GPS. Faktycznie , nie jestem tak obeznany z rynkiem rowerowym (a dokładniej z rynkiem liczników rowerowych ) . Cóż , skoro tak się prezentuje sytuacja jak mówisz . Nie pozostaje mi nic innego jak pogodzić się z faktem . Dzięki za info .
Rekomendowane odpowiedzi