kolo300 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich czytających. Szukam licznika do maks. 1000zł ze wszystkimi dodatkami czyli kadencją, pulsometrem podstawowymi funkcjami, możliwością zgrywania wyników na telefon, komputer, opcjonalnie może być gps ale nie musi być. Liczniki, które rzuciły mi się w oko to właśnie Sigma BC 23.16 STS Cad i Sigma Rox 11.0. Mogą być inne byle posiadały funkcje wymienione powyżej. Mam pytanie czy Sigma BC 23.16 STS CAD jest stabilna czyli nic nie przerywa, odczyty są prawidłowe nie przekłamane i jaka jest w końcu ta komunikacja z Sigma link bo czytałem nawet tu na forum, że są problemy z połączeniem licznika z aplikacją w telefonie ale też i z komputerem. Jeszcze widziałem taki liczniki jak VDO M6.1 WL też posiada funkcje które wymieniłem na początku ale nie wiem jak jest ze stabilnością i z komunikacją z telefonem komputerem(jeśli taka posiada). Osobiście mam Sigme 16.16 bez dopisku STS i CAD. Nie mam problemu z komunikacją między licznikiem a telefonem. Edytowane 14 Czerwca 2020 przez kolo300
Argi Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 W tym budżecie nie pchaj się w Sigmę, bo to system zamknięty, w którym Sigma komunikuje się tylko ze swoimi czujnikami. Kup sobie jakiś normalny licznik jak Garmin czy Wahoo, do tego chińskie czujniki np. Magene i będziesz miał wszystko czego oczekujesz i jeszcze coś co dziś nie jest dla Ciebie istotne, ale w przyszłości zapewne będzie Popatrz również na Brytony, bo wyższe modele mają "prawie wszystko", są konkurencyjne cenowo, a jakość nie jest zła.
craroce Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 31 minut temu, Argi napisał: Sigma komunikuje się tylko ze swoimi czujnikami Przecież tymi słowami wprowadzasz w błąd użytkowników. Jest osobny wątek na forum o tym urządzeniu gdzie wyraźnie jest napisane że wszystkie czujniki BT / ANT+ z licznikiem się łączą. Sam posiadam Sigmę ROX 11.0 i mam pas Magene który działa idealnie. Przejechałem już z nim około 1000 km i zgubił sygnał raz - z mojej winy, założyłem suchy pas na suche ciało. Posiadam Androida 9.0 i nigdy nie miałem problemów ze zgraniem aktywności, komunikacja z laptopem na którym jest Windows 10 też sprawdza się idealnie w moim przypadku.
pecio Opublikowano 15 Czerwca 2020 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Teoretycznie ma rację ,że Sigma to system zamknięty . Roxy tylko niektóre modele są po ANT/BT ( np 11 ,12 bo 7 już nie pracuje z żadnymi czujnikami) .Przy tym budżecie poszedłbym w o wiele bardziej "przyszłościowe" rozwiązania typu Wahoo , Garmin. W przypadku tych firm masz bez problemu integrację z telefonem oraz apkami typu Strava, Trailforks, Kommot i innymi treningowymi/ nawigacyjnymi platformami.
craroce Opublikowano 15 Czerwca 2020 Opublikowano 15 Czerwca 2020 @pecio z tym budżetem bez zastanowienia bym inwestował w Garmina Edge 130. Mały, bardzo dobry licznik.
Argi Opublikowano 15 Czerwca 2020 Opublikowano 15 Czerwca 2020 14 godzin temu, craroce napisał: Przecież tymi słowami wprowadzasz w błąd użytkowników. Jest osobny wątek na forum o tym urządzeniu gdzie wyraźnie jest napisane że wszystkie czujniki BT / ANT+ z licznikiem się łączą. Sam posiadam Sigmę ROX 11.0 i mam pas Magene który działa idealnie. Przejechałem już z nim około 1000 km i zgubił sygnał raz - z mojej winy, założyłem suchy pas na suche ciało. Posiadam Androida 9.0 i nigdy nie miałem problemów ze zgraniem aktywności, komunikacja z laptopem na którym jest Windows 10 też sprawdza się idealnie w moim przypadku. Przepraszam. Rzeczywiście Sigma Rox 11 łapie obce czujniki. Miałem wcześniej kilka urządzeń Sigmy i jedyny obcy czujnik jaki rozpoznały to pas na klatkę Polar H10. Nie zmienia to jednak mojego zdania, że dysponując tym budżetem Sigmy nie kupiłbym. 1
craroce Opublikowano 15 Czerwca 2020 Opublikowano 15 Czerwca 2020 45 minut temu, Argi napisał: Nie zmienia to jednak mojego zdania, że dysponując tym budżetem Sigmy nie kupiłbym. Też bym omijał tą markę szerokim łukiem przy tym budżecie i masz rację w 100%
Rekomendowane odpowiedzi