Miłosz9229 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Witam, mam problem z urządzeniem Garmin edge 530 urządzenie ma tydzień dzisiaj chciałem odpalić urządzenie i nie mogę tego zrobić jest logo garmin i ładowanie kursów, treningów itp. i trwa to już godzinę robiłem reset parę razy 10 sekund przytrzymywałem przycisk włączający urządzenie i dalej nic. Czy da się coś z tym zrobić czy odrazu wysyłać na gwarancje?
Accent_Szaj Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Jak kupiłeś przez Internet to oddaj do 14dni. Nie baw się w gwarancję tygodniowego urządzenia, tylko kup nowe od innego sprzedawcy
Łukasz_P Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Jak urządzenie nie jest sprawne, to sprzedający go nie przyjmie w ramach zwrotu. Przywracales do ustawień fabrycznych za pomocą Garmin Express?
Miłosz9229 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2020 17 godzin temu, Łukasz_P napisał: Jak urządzenie nie jest sprawne, to sprzedający go nie przyjmie w ramach zwrotu. Przywracales do ustawień fabrycznych za pomocą Garmin Express? Komputer nie wykrywa garmina, patrzyłem na innych kablach i na innym komputerze.
pecio Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Skoro nie minęło jeszcze 14 dni , zapakuj go i bez podawania przyczyny odeślij. Takie masz prawo konsumenckie w wypadku zakupu "na odległość". Jak zwrócą kasę kup w porządnym sklepie najlepiej z 3-letnią gwarancją ( sklep e- a......)
Miłosz9229 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2020 35 minut temu, pecio napisał: Skoro nie minęło jeszcze 14 dni , zapakuj go i bez podawania przyczyny odeślij. Takie masz prawo konsumenckie w wypadku zakupu "na odległość". Jak zwrócą kasę kup w porządnym sklepie najlepiej z 3-letnią gwarancją ( sklep e- a......) Przyjmą jak nie działa?
pecio Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Nie ma to nic do rzeczy. Odstępujesz od umowy zawartej na odległość bez podania przyczyny.
Łukasz_P Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 (edytowane) I co, Ty jako sprzedawca przyjmujesz uszkodzony produkt? Podpowiem. Nie Idąc na przykład do takiego Decathlonu zwrócić produkt, czy to zakupiony w sklepie czy przez www, oddajesz produkt i pierw jest on sprawdzany czy działa. Sklep sprzedał sprawny produkt i taki masz obowiązek zwrócić. "Z żadnego przepisu nie wynika jednak, że zwracany towar ma być nieuszkodzony. Konsument może bez podania przyczyny zwrócić nawet towar zupełnie zniszczony, a sklep nie może tego zakwestionować. W takiej sytuacji sprzedawca nie odda jednak pełnej sumy zakupu, a pomniejszy ją o kwotę, o jaką spadła wartość rzeczy. Niestety, przepisy nie precyzują, jak wyliczać wysokość odszkodowania. Zajmujący się tym problemem prawnicy radzą, by szacować, za jaką sumę można sprzedać uszkodzoną rzecz jako używaną, np. na Allegro. Jeśli towar zupełnie nie nadaje się do użytku, sklep internetowy może w ogóle odmówić zwrotu pieniędzy, ale gdy klient zakwestionuje tę decyzję, sprawa może znaleźć finał w sądzie." https://wyborcza.biz/pieniadzeekstra/7,134263,22333318,do-sklepu-internetowego-mozna-zwrocic-nawet-towar-uszkodzony.html?disableRedirects=true Sąd sytuacje, gdzie sąd orzekał, że sprzedawca powinien przyjąć nawet wadliwy towar. Ale właśnie, najpewniej musiałoby się to otrzeć o sąd. Edytowane 13 Czerwca 2020 przez Łukasz_P
Miłosz9229 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2020 Garmin uszkodził się nie z mojej winy więc po prostu wyśle go na gwarancje.
pecio Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 20 minut temu, Miłosz9229 napisał: Garmin uszkodził się nie z mojej winy więc po prostu wyśle go na gwarancje. Wiele razy odsyłałem uszkodzone rzeczy które miały być funkiel nówka nie śmigana i nigdy nie miałem absolutnie żadnych problemów.Zresztą rób co chcesz ,jak się boisz to idź w gwarancję tylko możesz dostać nie nowego Edga tylko odnowionego przez producenta lub tego ale już grzebanego.
Rekomendowane odpowiedzi