szybkirowerowiec Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Witam wywróciłem się na rowerze i po upadku tylna przerzutka nie działa jak powinna. Mianowicie podczas jazdy wózek schodzi łańcuchem na przerzutkę niższą i powraca na wybrana i tak w kółko. Proszę o poradę co może być tego przyczyną? I jak to wyregulować???
seraph Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Nie wyregulujesz, bo prawdopodobnie skrzywiłeś hak, lub w gorszym wypadku samą przerzutkę. Wyprostuj, albo wymień hak i dopiero przereguluj.
szybkirowerowiec Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2020 Hak prosty, przerzutka nietknięta
seraph Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 To w takim razie cóż takiego mogło się stać podczas upadku, że się rozregulowało? Przerzutka jest w szoku i nie chce pracować? Ale jeśli jesteś pewien to spróbuj podciągnąć linkę śrubą baryłkową, bo wygląda to tak jakby wybrany bieg wypadał pomiędzy zębatkami.
elmapeto Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Regulacja napięcia linki może pomóc.
gacusx Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Skoro spada na niższą i wraca to spróbuj napiąć linkę na śrubie baryłkowej. To może być powód
Tomek1918 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Cześć, W moim gravelu irytuje mnie napięcie łańcucha. Mam aspre na clarisie i większe dołki powodują obiajnie się łańcucha i głośna pracę. Potrzebuję większego napięcia czyli lepsze tylnej przerzutki. Sporo jeżdżę po leśnych dziurawych ścieżkach i myślę że bedzie to dobra zmiana. Sam nie wiem co będzie odpowiednie wiec potrzebuje porady.
JaRobot Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 W dniu 4.06.2020 o 18:59, seraph napisał: Przerzutka jest w szoku i nie chce pracować? You made my day!! 😂
Rekomendowane odpowiedzi