Skocz do zawartości

Bryton rider 310 uszkodzone zlacze USB

qameleon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Moze ktos mial problem z tym licznikiem a konkretnie z uszkodzonym wejsciem ladowania. Da sie to naprawic czy licznik do wyrzucenia. Jeden z serwisow stwierdzil ze nie ma nigdzie takiego zlacza usb bo to jest zlacze katowe. Nie wiem czy szukac innego serwisu czy odpuscic.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Można złącza kątowe kupić np tu. 

https://allegro.pl/oferta/gniazdo-mikro-micro-usb-5pin-pcb-105133-0011-7571938323

Oczywiście to może być inne, tym niemniej jak widać są dostępne, a z reguły tego typu produkty trzymają normy. 

Inna opcja - odzysk, np z lampki rowerowej ładowanej od spodu a nie od tyłu. Z dużym prawdopodobieństwem znajdzie się tam pionowe micro USB, 

Edytowane przez piotrofff
  • 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 31.05.2020 o 20:02, qameleon napisał:

Witam,

Moze ktos mial problem z tym licznikiem a konkretnie z uszkodzonym wejsciem ladowania. Da sie to naprawic czy licznik do wyrzucenia. Jeden z serwisow stwierdzil ze nie ma nigdzie takiego zlacza usb bo to jest zlacze katowe. Nie wiem czy szukac innego serwisu czy odpuscic.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Udało się? Mam ten sam problem z gniazdem w 750. Serwis Brytona w Polsce niestety nie istnieje, a gwarancja to fikcja.

Opublikowano

Troche to trwalo ale najwazniejsze ze sie udalo. Poszukaj jakiegos punktu gdzie wymieniaja gniazda usb pewnie ktos sie podejmie tej naprawy. Koszt naprawy to 50zl