Skocz do zawartości

Rox 11.0 GPS

Sławek Ja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam licznik jak w tytule Sigm Rox 11.0 GPS. Niestety jedna rzecz nie działa . Pomiar wysokości np. na Endomondo wskazuje 418 m n.p.m. a licznik Sigmy 1521 m n.p.m. Znając okoliczne wzgórza to Endomondo wskazuje prawidłowo. Z pewnością (tak sądzę ) nie potrafię tego ustawić. Pozostałe funkcje , z których korzystam działają. Próbowałem oczywiście za pomocą aplikacji i instrukcji sobie lub ustawiać wysokości początkowe poradzić ale... Zwracam sie się z prośbą  o pomoc. "Jak ustawić by działało?" Pozdrawiam

Opublikowano

na Twoje pytanie jest odpowiedź w wątku o tym liczniku. Podejrzewam że należy skalibrować wysokość początkową.

Opublikowano

Mieszkam w Rzeszowie. Wpisałem wysokość w ustawieniach  : Start wysokośc 1. 197 m. Bez zmian. Próbowałem kiedyś aktualizacji i pomogło na chwilę.  Potem dałem sobie spokój ale czasami irytuje i chciałby się mieć wszystko ogarniete. Teraz komputer go nie widzi więc nie wiem jak zaktualizować. Pomysślałęm , że spytam i ktoś powie tak i tu i będzie :)

Sorki za literówki. Kilka spraw na raz.

Opublikowano
16 godzin temu, Sławek Ja napisał:

Mieszkam w Rzeszowie. Wpisałem wysokość w ustawieniach  : Start wysokośc 1. 197 m. Bez zmian. Próbowałem kiedyś aktualizacji i pomogło na chwilę.  Potem dałem sobie spokój ale czasami irytuje i chciałby się mieć wszystko ogarniete. Teraz komputer go nie widzi więc nie wiem jak zaktualizować. Pomysślałęm , że spytam i ktoś powie tak i tu i będzie :)

Sorki za literówki. Kilka spraw na raz.

Kalibrację wysokości robisz przed każdym startem. Pomiar jest barometryczny, więc zmiana temperatury i ciśnienia powietrza wpływa na pomiar, masz to rozpisane w instrukcji na 12. stronie.