Skocz do zawartości

Oświetlenie przód tył 50 PLN

Krizz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przejrzałem kilka najświeższych tematów, jednakże nie do końca znalazłem informację jaką potrzebuję.

Chce kupić dwa zestawy oświetlenia, dlatego zależy mi na relatywnie niskiej cenie. Powiedzmy że 50PLN za komplet (czyli 100 budżetu na całość).

Tak wiem, nic super nie znajdę w tej cenie, ale nie potrzebuję wypasionych gadżetów.

Zależy mi na tym aby mocowanie lampek było solidne, aby nie zgubić ich gdzieś na trasie, a przód aby przyzwoicie świecił po zmroku, ponieważ dojeżdżam do pracy (3 zmiany).

Piszę ten post z nadzieją, że ktoś zaproponuje lepsze rozwiązanie niż allegro>"oświetlenie rowerowe>do 50 PLN :)

Opublikowano

Hmmm... troche źle najwyraźniej napisałem. Mam 50zł na komplet (przód i tył) x2 (bo dwa rowery).

Opublikowano

Przednia lampka za 25 zł nadaje się do tego, by sygnalizować twoją obecność na drodze. Jeśli twoja droga do pracy ma fragmenty, które są całkowicie nieoświetlone, to taka lampka nie oświetli ci drogi w stopniu wystarczającym do pewnej i bezpiecznej jazdy.

Opublikowano

A to nie, jeżdżę po mieście w takim przypadku. Więc jako sygnalizacja by wystarczyła. No ale już w sumie temat nie aktualny, bo zamówiłem na allegro dwa zestawy za 110zl.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem tę lampkę na początku roku ze względu na wersję z montażem go-pro. Jest całkiem solidnie wykonana, zwłaszcza jak za tę cenę. Świeci porównywalnie do Knog’a Blinder Road 400, który katalogowo ma 400lm. Nie wiem jak z długością świecenia bo nie mialem okazji testować na dłuższych wypadach. 

Opublikowano

Cześć,

Dość pilna sprawa bo okazało się, że o 4 jest trochę ciemniej niż myślałem :)

Czy ten zestaw podany na początku przez @Nemrod jest ok?  Czy możecie polecić coś ciekawszego do 100-150 za komplet?

Dojazd do pracy drogą publiczną. Chodzi tylko o bezpieczeństwo. Dodatkowo dokupiłbym jakiegoś Convoy'a S2+ w najbliższym czasie jako "światło długie".

pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc :)