Skocz do zawartości

Lampka do tylu...

cepelia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć 

Temat jest taki, zastanawiam się nad zakupem lampki na tył, mam Knog’a Blinder’a i Cube Acid pro 30, ale chciałem coś nowego i fajnie błyskającego. 
Do konkursu stają :

- Bontrager Flare rt

- Knog Blinder Road 70

Lezyne Strip Drive PRO 300 lumenów

Chyba że macie jakieś swoje typy... 

jakieś sugestie ?

Opublikowano

Ja tam sobie chwalę KNOG plus.

Moim zdaniem to także dobra opcja.

Opublikowano

Jako świeżo nawrócony wyznawca Garmin Varia - polecam

Opublikowano

Moon Cerberus. 150 lumenów w trybie dziennym, bardzo dobra widoczność boczna, możliwość ustawienia własnego trybu ( zmieniasz ręcznie ilość światła jaka ma być), fajny wygląd i bardzo dobra jakość wykonania.

Opublikowano

Wszystkie będą spoko. Ja posiadam Bontrager Flare RT i sobie chwalę. Ale tak dla większego zamieszania, wyboru i w ogóle zastanowienia się głębszego rzucę jeszcze, że możesz się zainteresować Knog Mid Cobber

Opublikowano
29 minut temu, Cris92 napisał:

Wszystkie będą spoko. Ja posiadam Bontrager Flare RT i sobie chwalę. Ale tak dla większego zamieszania, wyboru i w ogóle zastanowienia się głębszego rzucę jeszcze, że możesz się zainteresować Knog Mid Cobber emoji6.png

Też rozglądam się za nową lampką na tył i o ile Knog Mid Cobber wygląda naprawdę fajnie i ma zaletę szerokiego kąta rzucanego światła, to niestety krótko działa na baterii i podobno nie jest widoczna za dnia (poza najmocniejszym trybem, który z kolei przepala baterię).

Opublikowano
2 minuty temu, Tygr napisał:

walle 1

Tylko i wyłącznie. Wiem bo mam 

Opublikowano

U mnie sprawdza się Mactronic Red Line - w trybie pulsacyjnym trzyma dość długo i widać ją za dnia.

Opublikowano

Ja używam Lezyne Strip Drive tylko ze wersji 150, szeroki kat, bardzo dobrze widoczna za dnia. 300 będzie lepsza a bateria wcale krócej nie trzyma.

Opublikowano

powiem wam w czym rzecz... Bontrager miga najfajniej, ale mimo że jest to Bontrager to mam pewne wątpliwości czy 30 lumenów da radę, głównie w dzień w mieście gdzie jest najpotrzebniejsza, Knog, szczególnie kiedy ustawi się miganie naprzemienne z mocną diodą miga spoko i mam bardzo dobre doświadczenia ze sprzętem tej firmy, ale coś bym chciał zmienić bo może coś przeoczyłem... Lezyne w sumie fajna lampka, bardzo mocna, ale brakuje jej tego czegoś... takie -5 do zajefajności... 

Opublikowano
Też rozglądam się za nową lampką na tył i o ile Knog Mid Cobber wygląda naprawdę fajnie i ma zaletę szerokiego kąta rzucanego światła, to niestety krótko działa na baterii i podobno nie jest widoczna za dnia (poza najmocniejszym trybem, który z kolei przepala baterię).
Może być taka sytuacja. U mnie odpadła, bo jest dla mnie zwyczajnie za duża. Wybrałem Bontrager Flare RT i póki co jestem zadowolony. 5.5h w trybie dziennym migania śmiga bez zająknięcia. Jedynie może denerwować kogoś, kto demontuje lampki z roweru i trzyma w pokoju, gdzieś na wierzchu, bo co jakiś czas dość mocno błyska na niebiesko dioda. W dzień nie widać, w nocy może komuś przeszkadzać.