n00waczek Opublikowano 18 Maja 2020 Opublikowano 18 Maja 2020 (edytowane) Cześć, poszukuje pomiaru mocy do roweru mtb, a chodzi dokładnie o napęd Sram SX. Znalazłem coś takiego https://www.centrumrowerowe.pl/pomiar-mocy-ronde-spider-sram-mtb-3-bolt-104-bcd-pd22207/?v_Id=140739&gclid=CjwKCAjw5Ij2BRBdEiwA0Frc9a3DmdR87Lt49zaFR-MnOjqIFpalcvFenuG3VSLiN1KW855PR7iamRoC6aYQAvD_BwE Nie znam się kapletnie kompletnie jaki rodzaj wybrać pomiaru mocy więc chciałbym żebyście podzielili się jakie wy stosujecie w mierniki rowerze mtb. Edytowane 19 Maja 2020 przez SpiderMAN ortografia, interpunkcja
Gość Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 Nie wiem jaki sens ma pomiar mocy w rowerze z najtańszym Eaglem... Ten miernik jest droższy od całej grupy jaką posiadasz, moim zdaniem zamiast inwestować w miernik mocy, lepiej zainwestuj te 1500zł w lepsze i lżejsze komponenty do roweru.
n00waczek Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Opublikowano 19 Maja 2020 5 godzin temu, SpiderMAN napisał: Nie wiem jaki sens ma pomiar mocy w rowerze z najtańszym Eaglem... Ten miernik jest droższy od całej grupy jaką posiadasz, moim zdaniem zamiast inwestować w miernik mocy, lepiej zainwestuj te 1500zł w lepsze i lżejsze komponenty do roweru. Nie wiem jaki ma sens pisanie czegos co nie jest związane z tematem.
Gość Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 Jeśli chodzi o mtb, to pozostaje pomiar w korbie (pająk lub ramię) albo w piaście.
Gość Opublikowano 20 Maja 2020 Opublikowano 20 Maja 2020 16 godzin temu, n00waczek napisał: Nie wiem jaki ma sens pisanie czegos co nie jest związane z tematem. Wyjaśnij tę kwestię, a nie odpowiadaj pytaniem na pytanie.
n00waczek Opublikowano 20 Maja 2020 Autor Opublikowano 20 Maja 2020 4 godziny temu, SpiderMAN napisał: Wyjaśnij tę kwestię, a nie odpowiadaj pytaniem na pytanie. Kwestia jest taka ze rower mam miesiac i przebiegu 500km Wiec raczej nie chce wymienić części na inne Poczekam do zużycia podzespołów I wymienię kola bebenek naped A pomiar mocy jest kompatybilny z kazdem sprzętem sram mtb
Gość Opublikowano 21 Maja 2020 Opublikowano 21 Maja 2020 20 godzin temu, n00waczek napisał: Kwestia jest taka ze rower mam miesiac i przebiegu 500km Wiec raczej nie chce wymienić części na inne Poczekam do zużycia podzespołów I wymienię kola bebenek naped A pomiar mocy jest kompatybilny z kazdem sprzętem sram mtb Nie wyjaśniłeś mi sensu posiadania pomiaru mocy w rowerze z budżetowym Eaglem. Ale dobra, to Twoja kasa...
Red Opublikowano 21 Maja 2020 Opublikowano 21 Maja 2020 W dniu 19.05.2020 o 00:19, n00waczek napisał: Nie znam się kapletnie kompletnie jaki rodzaj wybrać pomiaru mocy więc chciałbym żebyście podzielili się jakie wy stosujecie w mierniki rowerze mtb. No właśnie o to chodzi że w MTB mierników mocy z reguły nie używamy. To nawet nie chodzi że masz jedynie Eagle'a SX. Jaki jest sens posiadania miernika w rowerze do jazdy "for fun"? IMHO żadna. Szosówka to zupełnie inna sprawa, choć osobiście miernika używam tylko na trenażerze. Na zewnątrz monitorowanie watów mało mnie obchodzi.
Gość Opublikowano 21 Maja 2020 Opublikowano 21 Maja 2020 Koledzy drodzy moi, @n00waczek przyszedł zapytać się o miernik mocy. Nie wnikajmy czy mu to potrzebne czy nie, bo to jest jego osobista sprawa i jego pieniądze. Jeśli możemy, doradźmy mu co może sobie w tej materii kupić, a czego raczej nie powinien zakładać (np. pedały szosowe z pomiarem mocy).
Rekomendowane odpowiedzi