tomek70 Opublikowano 18 Maja 2020 Opublikowano 18 Maja 2020 Witam . Pomóżcie w kwestii doboru wózka Sram NX 1x12 . Wczoraj wysypało się kółko i widać że troche zwichrowało wózek od wewnętrznej strony. Jako że nie widzę nigdzie samych wózków do nx , to pytanie czy od gx będzie pasować. Są kółka wraz z częścią wewnętrzną wózka + śrubki. Nawet nie potrafię dojść jaki typ nxa mam ?!
malkontent Opublikowano 18 Maja 2020 Opublikowano 18 Maja 2020 Niestety od GX nie będzie pasować. W NX wózek jest nitowany a w GX ma już śrubki. Niestety miałem podobne awarie i zawsze kończyły się wymianą całej przerzutki. Warto też przy wymianie, rozważyć aby jednak zamiast NX założyć GX - jest ciut wytrzymalsza a sama zmiana biegów jest precyzyjniejsza. No i wymienny wózek.
tomek70 Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Opublikowano 18 Maja 2020 Dzięki za szybką odpowiedź . I to ważna podpowiedź że od gxa nie będzie pasować . Czy próbować wyprostować wózek czy nie ma to sensu ? Powoli szukam nowego GX.
Gość Opublikowano 18 Maja 2020 Opublikowano 18 Maja 2020 Mi się kiedyś pogiął wózek od nx 11 , (nie wiem czy 12 wyglada podobnie) ale wyklepałem go młotkiem i przerzutka działa także próbować warto, moze Ci sie uda to wyprostować.
Rekomendowane odpowiedzi