picio100 Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 Witam serdecznie kolegów i koleżanki . Mam problem z trenażerem tacx vortex .A mianowicie po wyjęciu z opakowania oraz podłączeniu miga zielona dioda jednak żaden z moich sprzętów typu laptop win 10 tablet oraz smartfony ( android ,iOS) nie widzi trenażera . Czy ktoś miał podobny problem . Bardzo dziękuję z pomoc. Pozdrawiam
m-peter Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 Spróbuj może wyłączyć Bluetooth/Ant+ na wszystkich urządzeniach poza jednym, z którym chcesz się połączyć.
picio100 Opublikowano 17 Maja 2020 Autor Opublikowano 17 Maja 2020 Tak zrobiłem i lipa Ant+ podłączony do laptopa i nadal trenażer nie widoczny .
m-peter Opublikowano 17 Maja 2020 Opublikowano 17 Maja 2020 To niestety nie mam pomysłu innego niż reklamacja.
d2s Opublikowano 18 Maja 2020 Opublikowano 18 Maja 2020 Witam Spróbuj jeszcze zainstalować aplikację Tacx utility na smartfonie i zaktualizować oprogramowanie w urządzeniu.
Kris87 Opublikowano 29 Maja 2020 Opublikowano 29 Maja 2020 Mam tacx genius smart i mam podobny problem, ale z innym trenażerem. Nie mogę połączyć telefonu, tableta i komputera. Nie są to sprzęty stare, raczej nowe. Problem wydaje mi się, że gdzie indziej. Ściągnąłem aplikację tacx utility i tacx training na telefon samsung A7 albo A5 i działa, Natomiast na huawei nie działa. Na tablecie tej samej marki również, Komputer notebook marki asus też nie widzi. Nie wiem o co chodzi w tym szczerze. Niektóre laptopy i tablety nie spełniają danych kryteriów. Plus dodatkow muszą obsługiwać ANT plusa. Wydaje mi się, że to jest jakiś błąd oprogramowania. Trzeba spróbować napisać emiala do firmy od której kupiłeś trenażer, żeby pomogli rozwiązać Ci problem. .Nie trzeba mieć anteny dokupionej dodatkowo, chyba że się chcę połączyć przez zwifta.
Rekomendowane odpowiedzi