kalafiorowa123 Opublikowano 13 Maja 2020 Opublikowano 13 Maja 2020 Dzień dobry Czy istnieje jakaś dobrze działająca aplikacja na androida, która pozwala na komunikację między rowerzystami za pomocą zestawu słuchawkowego i powiedzmy poprzez bluetooth albo wi-fi w smartfonach? Miałoby to działać na zasadzie słuchawek w kaskach jakie mają motocykliści, którzy mogą ze sobą rozmawiać. Czyli działająca w tle aplikacja na telefon, naciskam przycisk w zestawie słuchawkowym (dobrze jakby mogła w międzyczasie grać muzyka z playlisty) i mój kompan jadący kilka metrów za mną wyraźnie słyszy w swoich słuchawkach co do niego mówię, i wiadomo na odwrót. Ważne żeby tu opóźnienie było praktycznie niezauważalne, a wydaje mi się, że technologia bluetooth czy wi-fi pozwala na takie akcje. Znacie coś takiego? Z góry dzięki za pomoc w poszukiwaniach
pecio Opublikowano 13 Maja 2020 Opublikowano 13 Maja 2020 (edytowane) Kiedyś były telefony z funkcją walkie -talkie i to o czym piszesz było mozliwe. Teraz to raczej o niczym takim nie słyszałem. Edytowane 13 Maja 2020 przez pecio
Rekomendowane odpowiedzi