Maaatiii Opublikowano 10 Maja 2020 Opublikowano 10 Maja 2020 Hej, chcę zmienić hamulce na xt8120 ale mają mocowanie ispec ev a obecnie przerzutki mam na ispec b zamontowane. Czy ispec ev jest kompatybilny wstecz i będę mógł zamontować stare przerzutki do nowych hamulców czy trzeba jakoś kombinować może są jakieś adaptery? Pomocy...
Gość Opublikowano 10 Maja 2020 Opublikowano 10 Maja 2020 3 minuty temu, Maaatiii napisał: Czy ispec ev jest kompatybilny wstecz Nie jest.
Maaatiii Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Opublikowano 10 Maja 2020 10 minut temu, PrzeLuka napisał: Nie jest. A jest jakiś sposób na obejście tego adaptery?
Accent_Szaj Opublikowano 10 Maja 2020 Opublikowano 10 Maja 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Maaatiii napisał: A jest jakiś sposób na obejście tego adaptery? Nie kombinuj w ten sposób,tylko sprzedaj te swoje i kup pod Ev. Tu nie chodzi tylko o mocowanie manetek,ale jeszcze klamki mają gdzie indziej obejmę. Nie idzie tego idealnie ustawić.Moim zdaniem totalna padaka.Mimo iż miałem manetki na obejmę,to i tak je wymieniłem Tu masz z EV Edytowane 10 Maja 2020 przez Accent_Szaj
Yan Opublikowano 10 Maja 2020 Opublikowano 10 Maja 2020 2 godziny temu, Accent_Szaj napisał: Nie kombinuj w ten sposób,tylko sprzedaj te swoje i kup pod Ev. Pod ev nie jest tylko grupa 12 rzędowa?
Accent_Szaj Opublikowano 11 Maja 2020 Opublikowano 11 Maja 2020 7 godzin temu, Yan napisał: Pod ev nie jest tylko grupa 12 rzędowa? Teraz pod Ev, to już nawet 10s jest(M4100),ale są też 11s(M5100) https://bike.shimano.com/pl-PL/technologies/component/details/new-tech-i-specev.html Ja u siebie dałem 12(M8100) i działa znakomicie.Poniżej filmik @MaaatiiiTu masz wątek z moim rowerem,masz opisane wszystkie zastosowane podzespoły
Maaatiii Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Opublikowano 11 Maja 2020 Teraz pod Ev, to już nawet 10s jest(M4100),ale są też 11s(M5100)https://bike.shimano.com/pl-PL/technologies/component/details/new-tech-i-specev.html Ja u siebie dałem 12(M8100) i działa znakomicie.Poniżej filmik[/url] [mention=8340]Maaatiii[/mention]Tu masz wątek z moim rowerem,masz opisane wszystkie zastosowane podzespoły Ok tylko ja mam napęd 10s więc jak to by mialo działać dobrze z manetka 12s? Nie widzę nigdzie deore 10s na ispec ev z tego co wiem nowe deore wyszło na 12s.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Accent_Szaj Opublikowano 11 Maja 2020 Opublikowano 11 Maja 2020 Oj @Maaatiii ,Mati. Pytasz i nawet nie jesteś łaskaw przeczytać odpowiedzi Godzinę temu, Accent_Szaj napisał: Teraz pod Ev, to już nawet 10s jest(M4100),ale są też 11s(M5100) https://bike.shimano.com/pl-PL/technologies/component/details/new-tech-i-specev.html Masz pod 10s M4100
Maaatiii Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Opublikowano 11 Maja 2020 4 godziny temu, Accent_Szaj napisał: Oj [mention=8340]Maaatiii[/mention] ,Mati. Pytasz i nawet nie jesteś łaskaw przeczytać odpowiedzi Masz pod 10s M4100 Widziałem to jest nowość i nigdzie nie widzę żeby dało się to kupić w pl , a już chciałem jeździć na nowych hamulcach
Accent_Szaj Opublikowano 11 Maja 2020 Opublikowano 11 Maja 2020 45 minut temu, Maaatiii napisał: a już chciałem jeździć na nowych hamulcach Rozumie . Jednak musisz się liczyć z tym,że nawet jak założysz rzeczoną przejściówkę na obejmę,to nie ustawisz idealnie manetki aby wygodnie dało się przerzucać biegi,w obie strony. Co do użycia manetki 12s do 10s,to nie robiłem takich kombinacji i nie będę się wypowiadał
Maaatiii Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Opublikowano 11 Maja 2020 Godzinę temu, Accent_Szaj napisał: Rozumie . Jednak musisz się liczyć z tym,że nawet jak założysz rzeczoną przejściówkę na obejmę,to nie ustawisz idealnie manetki aby wygodnie dało się przerzucać biegi,w obie strony. Co do użycia manetki 12s do 10s,to nie robiłem takich kombinacji i nie będę się wypowiadał Chcesz powiedzieć że nowe xt w ogóle nie dadzą rady z przerzutkami z obejmą ? Np jak ktoś ma takiego srama ma obejmie to musi zmieniać na shimano ?
Accent_Szaj Opublikowano 11 Maja 2020 Opublikowano 11 Maja 2020 (edytowane) 35 minut temu, Maaatiii napisał: nie dadzą rady Nie używam srama,wiec nie wiem czy taka kombinacja wchodzi w gre Edytowane 11 Maja 2020 przez Accent_Szaj
Maaatiii Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Opublikowano 11 Maja 2020 1 godzinę temu, Accent_Szaj napisał: Nie używam srama,wiec nie wiem czy taka kombinacja wchodzi w gre Spróbuję zamontować z obejma jak będzie słabo to zmienię na te nowe deore z ispec ev może będą dostępne niedługo. Myślałem też o hamulcach Zee są kompatybilne z ispec b, ale wolę nowszego xt-ka lepsza klamka a przypuszczam że są podobnej mocy.
Yan Opublikowano 11 Maja 2020 Opublikowano 11 Maja 2020 Ja ostatnio też walczyłem z tym. Kupiłem obejmę założyłem. Wizualnie nie prezentuje się to fenomenalnie i myślałem że będzie lipa albo nie przyzwyczaję się. Pierwszy raz wyjechałem i w sumie nie pamiętałem że coś zmieniłem więc nie przeszkadzało Wizualnie to 2/5, w działaniu zasięgu nie zauważyłem różnicy. @Maaatiii jak byś nie znalazł w polskich sklepach to mam jedną na zbyciu.
Rekomendowane odpowiedzi