kitegirl Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Hej. Ma ktoś może to starsze urządzenie?, mam okazję kupić go za 400zl z pasem. Potrzebuję go żeby przejechać trasę z gpx i sparowac że strava. Da radę w nawigacji?, czy ja sobie poradzę w obsłudze? :) Dzięki za odpowiedź, każda będzie cenna.
maniol Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Mam, używam z 3 lata.Ogólnie przejechałem na niej trasę 300km.Bez większych problemów,ale ostatnio na wycieczce w Hiszpanii na 4 dni jazdy 2 razy się zawiesił. Ogólnie niby nie jest to jakieś straszne. Bo jak go zrestartowałem to ślad szedł dalej i teoretycznie można było trening odzyskać by go zgrać na strave.Pro tip - wyłącz mu "przeliczanie" jak zjedziesz z trasy.Raz mnie tak wywalił, że z 100 km do celu zrobił nagle 4oo.... Ja po tym czasie zaczynam rozglądać się za 530, ale jesze się zastanawiam bo to wiadomo koszty. Na + 800 bardzo dobra bateria, po rozmowach ze znajomymi wydaje mi się że lepsza niż w nowszych navi.Możliwość wgrania osm map za darmo.Czytelne nawigowanie po śladzie ( 100 metrów przed zakrętem, nawet jak masz widok danych treningowych przełączy cię na mapę, oraz zapiszczy, przez co zgubić się jest bardzo trudno)Dotykowy ekran, więc łatwe nawigowanie do celu zaznaczonego na trasie. W czasie jazdy.Na minus.Przeliczanie z du*yMało czytelny ekran w pełnym słońcuBrak komunikacji bt z telefonem, więc zgrywanie treningów /wrzucanie tras tylko przy pomocy komputera (lub przejściówki)Przy całodziennych aktywnościach potrafi się zawiesić A i jeszcze. Jak chcesz wgrywać ślad gpx to zrób to tak. Jak masz plik gpx uruchom garmin connect - kursy - nowy kurs - importuj. I potem "wyślij do urządzenia" I podłącz garmina do kompa. Wgrywanie plików do "new files" na karcie pamięci, sprawia, że nie wszystkie trasy są widoczne na urządzeniu. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 W dniu 25.04.2020 o 20:42, maniol napisał: Mam, używam z 3 lata. Hej. A jak tam wygląda w ogóle w praktyce moduł nawigacji? Da się jechać po śladzie wcześniej wydanej trasy, da się wybierać punkt docelowy z pozycji urządzenia, itp, itd?
kwadrat200 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Mam 810, ale wydaje mi się, że 800 ma podobnie (z tym, że nie ma BT). Masz widoczną mapę nawet bez śladu (przydatne jak jeździsz bez celu i chcesz zobaczyć co jest dookoła. Dodatkowo jeśli masz mapę ze szlakami to się nie zgubisz i ja często nawet pieszo w góry zabieram go ze sobą, bo w Fenixie nie mam map.). Ślad oczywiście możesz wrzucić gotowy (w moim przypadku również z telefonu), jak i wpisać destynację z poziomu urządzenia. Mapy możesz wrzucić praktycznie dowolne, osobiście wyłączyłem mapy Azymut i korzystam z OSM.
roycekerr Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 W dniu 29.12.2020 o 21:29, kwadrat200 napisał: Mam 810, ale wydaje mi się, że 800 ma podobnie (z tym, że nie ma BT). Masz widoczną mapę nawet bez śladu (przydatne jak jeździsz bez celu i chcesz zobaczyć co jest dookoła. Dodatkowo jeśli masz mapę ze szlakami to się nie zgubisz i ja często nawet pieszo w góry zabieram go ze sobą, bo w Fenixie nie mam map.). Ślad oczywiście możesz wrzucić gotowy (w moim przypadku również z telefonu), jak i wpisać destynację z poziomu urządzenia. Mapy możesz wrzucić praktycznie dowolne, osobiście wyłączyłem mapy Azymut i korzystam z OSM. Dzięki za info, o to mi chodziło. Royce
Rekomendowane odpowiedzi