Skocz do zawartości

Mio cyclo 200

pondek91

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć szajkbajki, 

Mam pytanie odnośnie nawigacji mio cyclo 200, przed zakupem zrobiłem mały research i stwierdziłem że model cyclo 200 jest idealny dla mnie czyli amatora jeżdżącego na szosie idealny. Nie ukrywam bardzo spodobała mi sie przed zakupem opcja Surprise Me. Wręcz idealnie odzwierciedla to o co mi chodziło czyli unikanie błąkania się po Śląsku tylko wyznaczenie konkretnej trasy 40/50 km i jazda. I tak jak wypady byly sporadyczne na rower i jakos przymykałem oko na ułomność tej nawigacji tak teraz przez korone mam więcej czasu na rower (pozamykali mi siłownię). I tutaj jest fragment o gorzkich żalach. Przed zakupem czytałem i oglądałem same pozytywne opinie na temat tej nawigacji a teraz myślę że albo z moją cos nie tak albo ktoś nie testował jej na szosie.  Otóż po pierwsze, dotyk działa jak w pierwszych telefonach dotykowych. Tu akurat sie spodziewałem ze będzie kiepsko w końcu to stary sprzęt, 2 sprawa to płynność działania pozostawia wiele do życzenia natomiast najgorsze sa kwestie wyznacznia tras , nawigacja pomimo aktualnych map (update mam z marca) każe jeździć niezgodnie z przepisami ruchu drogowego, pod zakazy pokazuje niemożliwe do wykonania skręty itp. no i na koniec ustawienia wytycznych tras... Czy to w ogóle działa? Niedawno odkryłem ze poza preferowane i zezwalaj jest jeszcze unikaj z tym ze jak zaznaczyłem preferowane drogi główne natomiast reszta jako unikaj to np wracając wczoraj z trasy nawigacja pokierowała mnie droga brukowaną i osiedlowymi dróżkami... także zwątpiłem w działanie tej opcji. Chyba że wytyczne tras nie działają na opcji Surprise me co byłoby bez sensu. Czy ktoś może zauważył podobne problemy bo recenzje z neta nijak mają się do moich odczuć. Powiecie że kupiłem najtańsza nawi to mam...ok ale 700zl ? Rozumiem jakbym to było wycenione na 300zl... żyjąc w dobie google maps oczekiwałem że może bd to dzialalo wolniej, dotyk slabiej bd reagował (btw podczas postoju jakos to dziala ale podczas jazdy to zapomnij ... dramat) no ale wyznaczanie tras po zakazach albo każąc skręcać przez podwójna ciągła to jakaś pomyłka.