Skocz do zawartości

Elite Novo Force + rower MTB

klerykk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Proszę kogoś mądrzejszego o radę - planuję zakupić tytułowy trenażer. Jest to moje pierwsze urządzenie tego typu - obecna sytuacja z panującą zarazą zmusiła mnie do tego zakupu.
Niestety wszystkie testy jakie oglądam są przeprowadzane na rowerach szosowych. Ja takiego nie posiadam. Mam rower górski na oponach 27,5x2,25, a moja druga połowa MTB 26x2,1. Czy muszę zmieniać opony (mam nadzieję, że rowerów nie)? Czy tytułowy trenażer dla amatora wystarczy - w sezonie robię do 3k kilometrów (rekreacyjnie). Nie chcę dopuścić do sytuacji braku ruchu, rower to jedyny sport jaki lubię. Co muszę dokupić do tytułowego trenażera aby podłączyć się pod Zwifta?

Edit: Jaka jest różnica między tytułowym trenażerem na tym z linku https://www.decathlon.pl/trenaer-aleno-smart-id_8398214.html ?

Edytowane przez klerykk
Opublikowano

Ja używam Elite Novo Force. Dla siebie wpinam szosówkę ale jak dzieci chcą pojeździć to wpinam im górala na kołach 26 cali. Nie próbowałem jak to będzie działać z oponą typowo terenową. Założyłem mu opony miejskie o szerokości 40mm i to działa bardzo dobrze. Jest tylko trochę głośniejsze niż przy gładkich oponach.

Zwifta podpinam po BT. Mam założony czujnik prędkości Magene na tylnym kole. Jak się z Zwifcie wskaże ten trenażer to program chyba myśli, że ma założony czujnik Misuro, bo wykrywa go również jako pomiar kadencji. Jej wartości podaje mocno zaniżone ale wystarczy na to nie zwracać uwagi. Nie chciałem już dokupywać czyjnika Misuro, bo już i tak mam oczujnikowane rowery.