Skocz do zawartości

Bryton Aero 60 zawiesza się

Kwacho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z Aero60.

usunąłem kilka map które nie są mi potrzebne i zostawiłem tylko Europę.

I się zaczęło. Po przejściu do ładowania map zawiesza się i klapa. Pomaga tylko reset.

Pozostałe funkcje działają do momentu wczytania ekranu ładowanie map.

Wyciąłem w związku z tym wszystko i załadowałem mapę Polski ze strony Brytona wg ich wskazówek. Mapa cały czas rozrasta się jeśli chodzi o wielość plik po skopiowaniu ma 167MB a po kilkudziesięciu minutach ma już 2,1 GB. usnąłem więc z powrotem Polskę i wgrałem wcześniej usuniętą Europę w to samo miejsce. Pliki Data tez w to samo miejsce. teraz to samo dzieje się z mapą Europy. Jaj wielkość zwiększa się a urządzenie dalej zawiesza się przy ładowaniu map.

Proszę o pomoc.

Opublikowano (edytowane)

Zaktualizuj sobie mapę wg tej procedury:

https://www.brytonsport.com/?fbclid=IwAR2pARwgedIKK3KN_ELjZZNdNQiLEE379OueXYorxOnLHhcExfd-QmFqst4#/supportResult?tag=BrytonTool 

Dodaj mapę do urządzenia obsługującego OSM [Aero 60 / Rider 450].
Aby ręcznie dodać mapę do urządzenia obsługującego mapy Bryton OSM, postępuj zgodnie z instrukcją poniżej:
1. Pobierz pliki map z oficjalnej strony internetowej Bryton. Nie zmieniaj nazw plików ani nie zmieniaj rozszerzeń plików, ponieważ może to powodować błędy.
2. Używając oryginalnego kabla USB Bryton, podłącz urządzenie do komputera. Na dysku „Bryton” przejdź do [Bryton> MAP].
3. Skopiuj pobrane mapy i wklej do folderu [Bryton> MAP> Update].
*Jeśli w urządzeniu nie ma wystarczającej ilości wolnego miejsca, aby dodać mapy, usuń niepotrzebne mapy. Pliki map są przechowywane w następującej lokalizacji: [Bryton> MAP> Data] i [Bryton> Map> Preload]. Po dodaniu pliku (-ów) mapy upewnij się, że urządzenie nadal posiada co najmniej 100 MB wolnej pamięci, aby działać poprawnie.

4. Po pomyślnym dodaniu plików map do urządzenia przejdź do folderu [Bryton> MAP> Data] i usuń całą zawartość oraz foldery (zostaną one ponownie wgrane po pierwszym uruchomieniu systemu).
5. Odłącz urządzenie i włącz zasilanie, umożliwiając urządzeniu uzyskanie połączenia satelitarnego na kilka minut. Mapa powinna następnie zostać pomyślnie załadowana i wyświetlona na urządzeniu.

pliki map do podbrania z ww linku. 

Edytowane przez krzysiekra
interpunkcja
Opublikowano

Już to dokładnie przerobiłem. Efekt jak do tej pory. W ogóle mapa nie jest instalowania (znajduje się w folderze (Update) i rozrasta się do dużych rozmiarów co wcześniej opisałem

Opublikowano

Tak.

Ostatnio byłem połączony przez pół godziny i niestety nic to nie dało.

Plik z mapą jest cały czas w Update.